Κόσμος

Η σύζυγος του «νοικοκύρη» Φιγιόν εισέπραξε 900.000 ευρώ, όχι μισό εκατομμύριο

Εντείνεται ο… πονοκέφαλος του «νοικοκύρη» Φρανσουά Φιγιόν, με την γαλλική εφημερίδα Le Canard Enchaîné να επιστρέφει αύριο με νέο δημοσίευμα για την αργομισθία της Πενέλοπε και να ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του δεν έλαβε μόνο μισό εκατομμύριο ευρώ αλλά 900.000 ευρώ!

Η κ. Φιγιόν εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της επί σειρά ετών, κάτι που στην Γαλλία δεν είναι παράνομο. Αρκεί, φυσικά, να παράγει έργο, κάτι που η κ. Φιγιόν δεν έχει μέχρι στιγμής αποδείξει.
Νωρίτερα σήμερα, αστυνομικοί μετέβησαν στο γαλλικό κοινοβούλιο στο Παρίσι για να συλλέξουν έγγραφα για την υπόθεση της αργομισθίας της.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Κριστιάν Ζακόμπ, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έκανε λόγο για μια «έρευνα».
Σύμφωνα με πολλές κοινοβουλευτικές πηγές, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Άλλες πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν όμως ότι επρόκειτο για μια «παράδοση» εγγράφων και όχι για έρευνα στον χώρο.
«Ο Φρανσουά Φιγιόν επιθυμεί να κινηθεί η δικαιοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» είπε ο Ζακόμπ, διαβεβαιώνοντας ότι ο υποψήφιος του κόμματος έχει «την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών».
Η γαλλική εφημερίδα, όμως, ισχυρίζεται τώρα ότι ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με το ποσό των 84.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα σήμερα, την ημέρα που οι ερευνητές κατέσχεσαν έγγραφα από την Εθνοσυνέλευση.
Ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο να του προσάψει κανείς.
Ο υποψήφιος των συντηρητικών έχει πολλάκις δηλώσει ότι θέλει να… νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά της Γαλλίας, προαναγγέλλοντας μάλιστα και χιλιάδες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το