Τοπικά

Συζητήθηκε η αίτηση ανακοπής για πλειστηριασμό τσιπουράδικου

 

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου αίτηση ανακοπής που κατέθεσε ιδιοκτήτρια τσιπουράδικου κατά εταιρείας διαχείρισης δανείων με έδρα το Δουβλίνο εκ μέρους ελληνικής τράπεζας, για πλειστηριασμό ακίνητου (τσιπουράδικο και οικία στον α’ όροφο εμβαδού 140 τ.μ.) που είχε διενεργηθεί ηλεκτρονικά στις 19 Οκτωβρίου.
Το ακίνητο φέρεται να έχει περιέλθει στα χέρια εταιρείας με έδρα την Αθήνα, έναντι του ποσού των 216.000 ευρώ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται εντός διμήνου. Η αίτηση ανακοπής βασίστηκε στην απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου, που έκρινε παράνομες τις εταιρείες διαχείρισης δανείων, που εκπροσωπούν ελληνικές τράπεζες και διεκδικούν την αποπληρωμή «κόκκινων δανείων». Η οφειλή για την οποία διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός, ήταν για ποσό 37.000 ευρώ. Με βάση την απόφαση 822/2022 του Αρείου Πάγου Α2′ Πολιτικό Τμήμα, «οι εταιρείες διαχειρίσεως απλώς των δανείων δεν είναι εκδοχείς της οφειλής ούτε έχουν ενεργητική νομιμοποίηση σε πράξεις εκτέλεσης κατά της περιουσίας της οφειλέτριας και δεν έχουν δικαίωμα ως επισπεύδουσες εταιρείες να κάνουν καμία δικονομική ή πράξη εκτελέσεως ως επισπεύδουσες. Ως εκ τούτου κακώς η συμβολαιογράφος Τρικάλων διενήργησε τον πλειστηριασμό του ακινήτου, ειδικά γιατί δεν περίμενε να υπάρχει δεδικασμένο μίας εμπρόθεσμης κατατεθείσας ανακοπής της οφειλέτριας. Με την αίτηση ανακοπής ζητείται να μην αποδεχθεί την αναγγελία της εταιρείας και να μην συντάξει πίνακα κατάταξης μέχρι την τελεσιδικία της υποθέσεως στα ελληνικά δικαστήρια. Επίσης να απέχει από οποιαδήποτε πράξη εναντίον της περιουσίας της οφειλέτριας και να μην έχει αστικές και ποινικές ευθύνες που της αναλογούν για την παρέκκλιση αυτής της διαδικασίας».
Ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του ακινήτου δήλωσε ότι «θέλουμε να πληρώσουμε τα 37.000 ευρώ που χρωστάμε. Αυτό είναι το χρέος μας. Ας μας πούνε πού μπορούμε να το πληρώσουμε και θα το κάνουμε την επόμενη μέρα». Για να προσθέσει ότι όσες φορές προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα, από την οποία δανειοδοτήθηκαν, βρήκαν πόρτες κλειστές. «Αδυνατούμε να βγάλουμε άκρη με τα funds, τα οποία αναμίχτηκαν με την υπόθεση του δανείου μας και έχουμε μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το