Ελλάδα

Σύσκεψη για το προσφυγικό το μεσημέρι

ΣΥΣΚΕΨΗ

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σύσκεψη θα γίνει υπό την προεδρία του αρμόδιου υπουργού Θ. Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου.

Στη σύσκεψη, θα συζητηθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» αποβιβάζοντας από τη Χίο και τη Μυτιλήνη 1034 μετανάστες και πρόσφυγες. Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το