Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή με φόντο την εσωκομματική αναταραχή

Στις 7 Ιουλίου θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την εσωκομματική αναταραχή για σειρά θεμάτων. Θα προηγηθεί στις 4 Ιουλίου, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου θα γίνει η προετοιμασία της ΚΕ. Η απόφαση ελήφθη ενόσω δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ετοίμαζαν κείμενο με αίτημα να άμεσης σύγκλισης του οργάνου.

Πρωτοφανείς συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκτραχυνθεί εκ νέου τις τελευταίες ημέρες, μετά και την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και τις αναφορές στον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ», και στα περί «μαύρου χρήματος». Λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης έριξε και η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής, με πλήθος στελεχών και βουλευτών να ασκούν κριτική στον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Κασσελάκης σε συνέντευξή του σημείωσε αναφορικά με την Αυγή πως «δεν σταματά η καθημερινή δραστηριότητα» της εφημερίδας, καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο. Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιο θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η ΠΓ του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε, σε ακόμη μια έμμεση αιχμή κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Οι αποχωρήσεις, και οι αντιδράσεις για τα «μαύρα»
Η εξέλιξη αυτή έρχεται δε έπειτα από τις ανακοινώσεις των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα για αποχώρησή τους από τα όργανα του κόμματος, τονίζοντας ότι «η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το