Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Στο Βόλο συστάθηκε ομάδα φασιστών

H  είδηση για την ίδρυση διαδικτυακής ομάδας με τον  τίτλο «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμα απόδειξη για το που οδηγεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με καθοριστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των συστημικών Μ.Μ.Ε, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν ως εκκολαπτήρια ρατσιστικών στάσεων και συμπεριφορών .

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑΜ, η  ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση, στις ομάδες παρακρατικών που δρουν στον Έβρο και στα νησιά, το κλίμα μίσους απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, η εξωφρενική τροπολογία με την οποία καταργούνται επιδόματα σε πρόσφυγες (τα οποία στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες και προέρχονται εξολοκλήρου από χρήματα της Ε.Ε. και του ΟΗΕ,) η ανακάλυψη εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, η επένδυση με πολεμικούς τόνους της όξυνσης  του προσφυγικού και της απόπειρας του Ερντογάν να το εκμεταλλευθεί, έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για να βγουν από τα λαγούμια τους οι φασίστες.

Οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ να μην μοιραστούν οι πρόσφυγες των νησιών αναλογικά σε όλη τη χώρα και να μην διεκδικηθεί από την Ε.Ε. η αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες –μέλη της, και αντί για αυτό να επενδύσουν στο εμπόριο πατριωτισμού, είναι επιλογές που σπέρνουν ανέμους και θερίζουν θύελλες του τύπου της ομάδας των φασιστοειδών που εμφανίστηκε και στον Βόλο.

Είμαστε σίγουροι πως οι δημοκρατικοί πολίτες της πόλης μας θα αποκρούσουν τη φασιστική απειλή και θα κατανοούν όλο και περισσότερο τα αδιέξοδα μιας πολιτικής  στην οποία κυριαρχεί απολύτως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το