Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει μπάχαλο σε συγκοινωνίες και Εθνική Οδό από την κακοκαιρία

Μετ΄ εμποδίων εξακολουθούν να γίνονται τα δρομολόγια των λεωφορείων στην Αττική εξαιτίας της χιονόπτωσης που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια, καθώς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, πέντε γραμμές βρίσκονται εκτός λειτουργίας ενώ μόνο μερικώς λειτουργούν άλλες 17 γραμμές.

524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ)
861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ

Μερική λειτουργία, η οποία διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες έχουμε στις γραμμές:

301-301 Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) -Έως 3η Ανθούσας
324 ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΚΑΝΤΖΑ – Έως 3η Ανθούσας
503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ – Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
504 ΘΡΑΚ/ΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΆ – 3η Ολ. Χωριού
507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ – Έως πλατεία Σταμάτας
509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – Έως Γέφυρα Εθνικής (Εκτός Λεωφ. Τραπεζούντος)
535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ. ΠΟΝΤΟΣ (Έως Μοναστήρι, εκτός Ν. Εκάλη)
536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ – Έως στάση 14η Φούρνος (Εκτός Αιολίδος)
537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ- Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ – Έως Στάση Γέφυρα
712 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) – Έως Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων
721 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ – (Από Καλυφτάκη)
725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ) – Έως Π.Μελά
749 ΟΙΚ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ – ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ – Έως στάση 8η Αγ. Ιωάννου (Εκτός Οικ. Γεννηματά)
752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΆΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ – Έως 3η Αγ.Διονυσίου
862 ΠΑΡΑΛΙΑ – ΆΝΩ ΕΛΕΥΣΙΝΑ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)
864 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΒΙΟΜ.ΖΩΝΗ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Λειτουργία με δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών)

Για περισσότερες πληροφορίες και για τυχόν νέες μεταβολές που μπορεί να υπάρξουν λόγω των καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

«Μπάχαλο» στη λειτουργία των ΜΜΜ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για «μπάχαλο σε δρόμους, τρένα και λεωφορεία από την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η χώρα βάλλεται από την ανικανότητά της». Ο αρμόδιος τομεάρχης σημειώνει πως αν και ήταν γνωστή εδώ και μέρες η έλευση της «Μήδειας», «τα <επιτελικά> στελέχη της Ν.Δ. δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση του κυκλοφοριακού και μεταφορικού έργου», σημειώνοντας ότι τα εξής:

Η Ελλάδα «κόπηκε» στα δύο με απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας επί 8 ώρες το πρωί και για 24ωρη απαγόρευση μετά τις 7μμ.
Οι αστικές συγκοινωνίες της Αττικής έμειναν «παγωμένες» επί ώρες.
Από τις 5.30 το πρωί ως τις 10 το τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά του ηλεκτρικού βγήκε εκτός λειτουργίας, αφού η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αντέδρασε με καθυστέρηση στην αποκατάσταση των προβλημάτων στο εν λόγω τμήμα.
Ως τις 9 πμ, τα λεωφορεία της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ολοκλήρωναν τα δρομολόγια τους νωρίτερα από το τέρμα τους.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιβάτες (κυρίως εργαζόμενοι) είχαν μείνει χωρίς ενημέρωση και χωρίς την εμφάνιση άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κινούμενοι μόνοι σε χιονισμένους και επικίνδυνους δρόμους, μακριά από τους προορισμούς τους.

Σε ό,τι αφορά τον προαστιακό, ο δημόσιος ΟΣΕ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας της σιδηροδρομικής υποδομής, αντέδρασε με καθυστέρηση στα προβλήματα. Τα στελέχη του δεν φρόντισαν να επανδρώσουν τους εν ενεργεία σταθμούς με κλειδούχους, όπου υπάρχει πρόβλημα με τα «κλειδιά», με αποτέλεσμα στο τμήμα του προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα να έχουμε μονή γραμμή ως την Οινόη (απόσταση 65 χλμ). Λύση δόθηκε μετά την αναβολή των δύο πρωινών δρομολογίων, στα οποία θα επέβαιναν κυρίως εργαζόμενοι και όσοι θα προσπαθούσαν να αποφύγουν το «μπάχαλο» στην Εθνική Οδό.
Στον προαστιακό της Αθήνας, η μη ολοκλήρωση -εδώ και δύο χρόνια- του συστήματος τηλεματικής, που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κράτησε εκατοντάδες κόσμου στις αποβάθρες, μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες και καταστάσεις (αρκετά εκατοστά χιόνι, που δεν είχαν καθαριστεί) και χωρίς ενημέρωση για τα δρομολόγια. Η δε έλλειψη προσωπικού γραμμής ήταν εμφανής. Ένας εργαζόμενος πάλευε σε μήκος γραμμής 30 χλμ, ενώ άλλοι τρεις σε μήκος 70 χλμ. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει απόλυτη ευθύνη για το σημερινό μπάχαλο σε μετακινήσεις και μεταφορές. Η αδράνειά της δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα σόου των πολύωρων συσκέψεων ή τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που είναι στο dna της», καταλήγει ο κ. Παππάς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το