Κόσμος

Συρία: ΗΠΑ και ΕΕ «ρίχνουν» στη Ρωσία το βάρος της εκεχειρίας

Από τη Ρωσία εξαρτάται η εκεχειρία στη Συρία διατείνονται ΗΠΑ, ΕΕ και υπουργοί ευρωπαικών κρατών σε κοινού τους ανακοίνωση.

«Εναπόκειται στη Ρωσία να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη και ότι είναι ικανή να λάβει έκτακτα μέτρα για να σώσει τις διπλωματικές προσπάθειες» με σκοπό να αποκατασταθεί μια εκεχειρία στη Συρία, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τους ΥΠΕΞ τεσσάρων κρατών μελών της ΕΕ—της

Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας—της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και τις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει, ώστε να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στο Χαλέπι, όπως ανέφεραν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση, που ζήτησαν κατεπειγόντως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), κατά τις ίδιες πηγές.

Το Σάββατο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν δήλωσε «συγκλονισμένος» εξαιτίας της «τρομακτικής στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Χαλέπι.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το