Τοπικά

Συνεργασία του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ»

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.
Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη Δομή έγκαιρης παρέμβασης και φιλοξενίας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική/ αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ» από τις αρχές του 2021. Σημαντική υπηρεσία της νέας δομής είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα βραχείας φιλοξενίας σε ειδικά διαμορφωμένο ξενώνα, σε άτομα που είτε δε διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου είτε διαμένουν μόνιμα στο Πήλιο, τις Σποράδες καθώς και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, και δεν μπορούν να μετακινούνται τακτικά στο Βόλο, λόγω οικονομικών ή/και άλλων προβλημάτων.

Επίσης, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ξενώνα με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ». Τέλος, συμφωνήθηκε η μελλοντική συνεργασία των δυο δομών.
Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».
Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το