Τοπικά

Συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης, μια πρώτη επίσημη συνάντηση στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ευθύμιου Τζούνη και των στελεχών του τμήματος, με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του Προέδρου κ. Γεωργίου Μαντζανά και της Αντιπροέδρου κας Ράνιας Καρανικόλα.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ευρύτερη ενημέρωση του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ, με αφορμή την έγκριση του προγράμματος χρηματοδότησης με τίτλο «Στεγή Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και φορέα υλοποίησης το Δήμο Βόλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σημασία και τις παροχές της νέας δομής, τα προβλήματα και τις δυσκολίες των ωφελουμένων ως προς τον απογαλακτισμό τους από τις οικογένειές τους αλλά και την προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις διαβεβαιώσεις εκατέρωθεν για περαιτέρω συνεργασία, αφού κοινός παρονομαστής και των δυο πλευρών είναι το βέλτιστο καλό των 14 ωφελούμενων που θα έχει δυνατότητα η δομή να φιλοξενήσει.

Η συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ, έχει ως γνώμονα την εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς και που θα αποτελέσει για εκείνα το νέο τους σπίτι, όταν το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον εκλείψει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το