Αθλητισμός

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. του Ολυμπιακού για τον ορισμό ημερομηνίας της γενικής συνέλευσης

Ο μήνας Ιούνιος θα είναι καθοριστικός για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τα άτομα που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν την ΠΑΕ και να οδηγήσουν τον σύλλογο στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με θέμα συζήτησης τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης. Δύο είναι οι ημερομηνίες που φαντάζουν ως πιθανές. Η πρώτη είναι η 12η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη και η δεύτερη η 19η Ιουνίου.
Υπάρχει ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, ενός μηνός, που θα πρέπει η ομάδα να γίνει ΠΑΕ, με το μετοχικό κεφάλαιο για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Μετά τις δημοτικές εκλογές, όπου η νυν δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο ανανέωσε για άλλα τέσσερα τη θητεία της στο Δήμο Βόλου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να επενδύσουν στον Ολυμπιακό Βόλου, όταν ήδη υπάρχει στην πόλη ο ΝΠΣ Βόλος, που θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και η οποίος χαίρει της συμπάθειας και στήριξης του δημάρχου.

Το διάστημα μέχρι την γενική συνέλευση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και καθοριστικό, καθώς θα πρέπει να γίνουν οι επαφές της διοίκησης του Ερασιτέχνη με τους ανθρώπους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Ολυμπιακού, να κατατεθούν οι προτάσεις, εφόσον υπάρχουν και οι οποίες θα έρθουν στη γενική συνέλευση. Τα μέλη του Ολυμπιακού έχουν τον πρώτο λόγο για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ωστόσο, δύσκολα θα υπάρξουν Βολιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα κάνουν μπροστά για να αναλάβουν τον Ολυμπιακό, ενώ περιμένουμε να δούμε και τη στάση που θα κρατήσει ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ήταν σαφής στις δηλώσεις του. Μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της ομάδας, άφησε ωστόσο, το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό άτομο που δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά έχει γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, καθώς και το πόθεν έσχες, προκειμένου να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Στάση αναμονής από τους παίκτες
Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στον κόσμο του Ολυμπιακού, ως προς τις διοικητικές εξελίξεις. Άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο, σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να αναζητούνται τα άτομα που θα λειτουργήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, πόσο μάλιστα φέτος που ο Ολυμπιακός γίνεται και πάλι επαγγελματική ομάδα. Το θετικό στην υπόθεση είναι πως δεν βαραίνουν τον σύλλογο χρέη του παρελθόντος, γεγονός που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να προσελκύσει η ομάδα ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται τόσο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όσο και η τεχνική ηγεσία. Στον Ολυμπιακό έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως ο σύλλογος, όπως έδειξε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, διαθέτει παίκτες που μπορούν να σταθούν επάξια στη Φούτμπολ Λιγκ. Είναι ποδοσφαιριστές με παραστάσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα είναι κακό για τον Ολυμπιακό να χαλάσει ο περσινός βασικός κορμός. Η ομάδα θεωρείται πετυχημένη, βάσει της παρουσίας της στο πρωτάθλημα και των αποτελεσμάτων που σημείωσε, αν αναλογιστεί κανείς, πως ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών (μαζί με τη Νίκη) από όλες τις ομάδες της κατηγορίας και στους οκτώ ομίλους.
Οι παίκτες θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τα διοικητικά και στη συνέχεια θα συζητήσουν με τους ανθρώπους της διοίκησης τις προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας και τη νέα χρονιά.
Το ίδιο ισχύει, βέβαια και για τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία, Σωτήρη Πετσιμέρη και Γιάννη Ζαλαώρα. Όλοι τους επιθυμούν να παραμείνουν το τεχνικό τιμ της ομάδας, ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τη γενική συνέλευση του συλλόγου, όταν και θα γίνουν γνωστά τα άτομα που θα αναλάβουν τη λειτουργία της ΠΑΕ και τον σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το