Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου «Χαμογελάστε κύριε Τσέχωφ» του Άντον Τσέχωφ και αυτό το Σαββατοκύριακο προσφέροντας άφθονο γέλιο.
Πρόκειται για μια συρραφή από οκτώ διηγήματα του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, με αντικειμενικό σκοπό το κωμικό στοιχείο και την σάτιρα.
Μία κυρία που επισκέπτεται ένα φιλικό της ζευγάρι και δεν λέει να φύγει ενώ η ώρα έχει πάει 4 το πρωί, ένας σύζυγος υπερπροστατευτικός που στην προσπάθειά του να κρατήσει την γυναίκα του την οδηγεί στα χέρια του καλύτερού του φίλου, μια «ανυπεράσπιστη» κυρία που προσπαθεί να βρει το δίκιο της, μια αναπάντεχη συνύπαρξη ενός νέου με ένα ζευγάρι σε ένα χάνι, η περιπέτεια ενός λαχείου, η προσπάθεια μιας γριάς να εξηγήσει στον παπά ποια ονόματα να διαβάσει υπέρ αναπαύσεως και ποια υπέρ ζώντων και το μπέρδεμα που δημιουργείται, ο τρόπος που ανακοινώνει ένας στρατηγός στον ανιψιό του το θάνατο της γυναίκας του, η επίσκεψη μιας χωριάτισσας που έχει πονόδοντο στο οδοντιατρείο και η εξέλιξη της επίσκεψης.
Καταστάσεις απίστευτες αλλά ταυτόχρονα τόσο αληθινές, κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής, συνθέτουν ένα απρόβλεπτο και διασκεδαστικό παζλ με ανατροπές και εκπληκτικές κωμικές καταστάσεις.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Θάλεια Κόγκα, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Τάκης Ρεζάν, Δημήτρης Πανταζής, Σπύρος Χαλκιάς.

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), κάθε Σάββατο στις 9.00 μ. μ και Κυριακή στις 8.00 μ. μ, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : 6944388045

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων στο φουαγιέ του θεάτρου υπάρχει η έκθεση ζωγραφικής της Χαρούλας Νικολάου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το