Τοπικά

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στη Μαγνησία – “Λουκέτο” σήμερα σε 24 σχολεία

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι καταλήψεις σχολείων στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισσότερα από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Στα διδακτήρια επικρατεί αναβρασμός με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων να προσπαθούν να πείσουν τους μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία. Σε ορισμένα σχολεία αποφασίστηκε αύριο να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε κατάληψη βρίσκονται τα εξής σχολεία. Γυμνάσια: 2ο Βόλου, 7ο, 9ο και 10ο Βόλου, 1ο και 2ο Αλμυρού, Γυμνάσιο Σούρπης, Βελεστίνου, Καναλίων, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου.
ΓΕΛ: 2ο, 3ο και 6ο Βόλου, 2ο Ν. Ιωνίας, Αλμυρού, Βελεστίνου, Καναλίων και Σκοπέλου. ΕΠΑΛ: 1ο Βόλου, 1ο και 2ο Ν. Ιωνίας και Αλμυρού. Παράλληλα, αποχή κάνουν μαθητές στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
Να σημειωθεί πως σε πολλά σχολεία νωρίς πρωί εξελίσσονταν διαπραγματεύσεις μαθητών με τους Διευθυντές τους, με τους δεύτερους να προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το