Τοπικά

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Με καθημερινές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον καθαρισμός υδατορεμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.
Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και ήδη έχουν ολοκληρωθεί στο υδατόρεμα Αϊδινίου, στο υδατόρεμα Ν. Αγχιάλου και στο υδατόρεμα Λαχανόρεμα. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους, δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κάτω. Η απομάκρυνση στα παραπάνω ρέματα από απορρίμματα, μπάζα ή βλάστηση έγινε με σκοπό την αποκατάσταση της αρχικής διατομής τους με μηκοτομική προσαρμογή της κοίτης τους.

Ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το