Πολιτισμός

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της «Ακαδημίας Γονέων»

Γνώση, ενημέρωση και απαραίτητες απαντήσεις για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων αναμένεται να δώσουν και φέτος όλες οι θεματικές συζητήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της «Ακαδημίας Γονέων».
Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από τον χώρο της Υγείας και θα πραγματοποιούνται μηνιαίες συναντήσεις, στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας, της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.
Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 16.00 – 18.00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα με θέμα «Οριοθέτηση παιδιών και εφήβων: Καταπίεση ή ελευθερία; Ανταμοιβή ή τιμωρία;» και εισηγήτρια την κ. Πηνελόπη Αλεξία Αβαγιανού (BSc, MSc, PhD), διδάκτωρ Εξελικτικής Ψυχολογίας, ψυχολόγος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το