Τοπικά

Συνδικάτο ΟΤΑ: Τρομοκρατική η δίωξη μελών του Συλλόγου υπαλλήλων της Κασσαβέτειας

Το Συνδικάτο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταδικάζει την απαράδεκτη τρομοκρατική, όπως τη χαρακτηρίζει, δίωξη από το Υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» εναντίον τεσσάρων μελών του Συλλόγου υπαλλήλων της Κασσαβέτειας για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας». Όπως σημειώνει ο Σύλλογος η υποτιθέμενη «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» αφορά ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων για αυθαίρετες αποσπάσεις υπαλλήλων και τη δημοσιοποίηση του στον τοπικό Τύπο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο επισημαίνει:
«Ο κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Παραπέμπει τους συναδέλφους στο πειθαρχικό απλά και μόνο για την εκτέλεση ενός στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος τους. Το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο Νόμο 4808/2021 βρίσκει καθημερινά την έκφραση του σε όλα τα επίπεδα της κρατικής διοίκησης με την προσπάθεια να μπει φίμωτρο σε κάθε φωνή αντίστασης στους χώρους εργασίας. Να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, πρώτα και κύρια, κάθε συνδικαλιστής που σηκώνει το κεφάλι και αποκαλύπτει τους αντεργατικούς, φιλοεπιχειρηματικους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι τους. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι ταξικές δυνάμεις έχουν πολύχρονη πείρα και γνώση για να τσακίσουν κάθε αντιδραστική προσπάθεια ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση αποτελεί μια κατάκτηση σκληρών αγώνων της εργατικής τάξης, στοιχειώδες όπλο των εργαζόμενων για την προστασία τους. Όπως αποδεικνύει και η πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων από την κυβέρνηση αποτελεί καρφί στο μάτι όσων επιζητούν να βασιλεύει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη δίωξη ενάντια στους συναδέλφους στην Κασσαβέτεια για τη συνδικαλιστική τους δράση. Θα είμαστε σταθερά και αποφασιστικά, με όλες τις δυνάμεις μας στο πλευρό τους.
Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο κάθε προσπάθεια των Δημοτικών και Κυβερνητικών Αρχών να παραβιάσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου, που είναι το πιο αποφασιστικό όπλο μας στις σημερινές συνθήκες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το