Πολιτισμός

Συναυλία «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» για τον εορτασμό 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.30 στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» – Παραλιακό Συγκρότημα. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου, θα ερμηνεύσει έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου.
Η ποικιλομορφία του συγκεκριμένου προγράμματος διευρύνει τα όρια του σαξοφωνικού ήχου, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα γόνιμο διάλογο σε ρεπερτόριο διαφορετικής στιλιστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, η παρουσία νέων έργων Ελλήνων συνθετών στο πρόγραμμα διερευνά καινούργιους αισθητικούς προσανατολισμούς, που επεκτείνουν τους ορίζοντες αναζήτησης στη σύγχρονη έντεχνη μουσική δημιουργία.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας
Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από τον Αθανάσιο Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Το ΚΣΑ κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μολονότι το ρεπερτόριο του κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στιλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του ΚΣΑ είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στιλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία.
ΑΘανάσιος Ζέρβας, σοπράνο σαξόφωνο. Διδάκτωρ σύνθεσης (DM) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (ΜΜ) από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής Θεωρίας και Μουσικής Δημιουργίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και φιλοξενούμενος καλλιτέχνης (σαξόφωνο) στο Ωδείο Αθηνών.
Eric Honour, βαρύτονο σαξόφωνο. Διδάκτωρ σύνθεσης (DM) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (ΜΜ) από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι καθηγητής Σύνθεσης και διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστημίου του Central Missouri των ΗΠΑ.
Ο Διονύσης Ρούσσος, άλτο σαξόφωνο. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών, υπαξιωματικός στη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και καθηγητής σαξοφώνου στο «Ορφείο Ωδείο».
Leo Saguiguit, τενόρο σαξόφωνο. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο σαξόφωνο (ΜΜ) από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Σαξοφώνου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Missouri των ΗΠΑ και μέλος του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Σικάγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το