Τοπικά

Συναντήθηκαν μετά από 49 χρόνια απόφοιτοι του 2ου εξαταξίου Γυμνασίου Βόλου

Το 3ήμερο 7, 8 και 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συμμαθητών του εξαταξίου 2ου Γυμνασίου Βόλου, που αποφοίτησαν το 1970. Αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά την αποφοίτηση, καθώς άλλη μια φορά απέτυχε και ποτέ δεν επιχειρήθηκε ξανά. Η συμμετοχή άγγιξε το 70% των παλιών συμμαθητών που ειδοποιήθηκαν, ενώ συμμετείχαν και οι καθηγητές τους κ.κ. Κ. Αβραμίδης, Γ. Μακρής, Α. Παπαποστόλου και Δ. Τσιλίκας.
Η συνάντηση έγινε στην “Αύρα” του Αναύρου την Παρασκευή το βράδυ με παρεϊστικη διάθεση, το Σάββατο το πρωί στην Ευαγγελίστρια σε μνημόσυνο για αυτούς που έφυγαν, χοροστατούντος του ιερέα συμμαθητή τους Παναγιώτη Κολοφωτιά και το βράδυ του Σαββάτου στο “Ξενία” ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση, παρουσία και των καθηγητών. Τέλος την Κυριακή το πρωί μια μικρότερη ομάδα έκανε τη διαδρομή Λεχώνια – Μηλιές με το τραινάκι Πηλίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του reunion: “Σε όλες τις εκδηλώσεις κυριάρχησε η δυσκολία και έκπληξη κατά την αναγνώρισή μας, για να επακολουθήσει αν όχι η χαμένη αθωότητα των χρόνων εκείνων, σίγουρα όμως ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η καταδεκτικότητα, η νοσταλγία, αλλά και η διάχυτη αγάπη μεταξύ μας. Μια αγάπη που επιβεβαιώνεται από την γενική διάθεση να ξαναβρεθούμε, όχι μόνο ανά 5ετία, αλλά να δημιουργηθούν και δεσμοί για πιο περιορισμένες συνευρέσεις.
Παρ’ όλη την 4μηνη εργασία ανεύρεσης ,ειδοποίησης και οργάνωσης του reunion, μαζί με τις δυσκολίες και απογοητεύσεις που περιστασιακά επηρέαζαν την όλη προσπάθεια, τα συναισθήματα που ένιωσαν όλοι, αποζημίωσαν τόσο τους οργανωτές, όσο κι αυτούς που ήλθαν από μακριά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το