Τοπικά

Συναντήσεις ορεινής ποδηλασίας στον Βόλο – Με επιτυχία η πρώτη από τις πέντε στη Γορίτσα

Με σύμμαχο τον καιρό, και τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι της ορεινής ποδηλασίας της πόλης μας, διεξήχθη την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η πρώτη από μια σειρά πέντε συναντήσεων, που στόχο έχουν να φέρουν στο βουνό περισσότερο, και κυρίως νέο, κόσμο και φυσικά να παρουσιάσουν το άθλημα στην αγωνιστική του διάσταση, αλλά και τον σεβασμό και την αγάπη προς το περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ήταν μια ιδέα που χρόνια συζητούσαμε για πολλά χρόνια, και κρίνοντας από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας, τις συνθήκες καθημερινότητας και ζωής, αποφασίσαμε να τολμήσουμε. Τη βαπτίσαμε MTB XC MEETINGS IN VOLOS, που σημαίνει συναντήσεις ορεινής ποδηλασίας ολυμπιακής μορφής, και όχι μόνο, στην πόλη με τα χιλιάδες ποδήλατα, που όμως, παρά του ασύγκριτου φυσικού κάλλους (ορεινό) περιβάλλον, υστερεί σε αριθμό και δράσεις.

s15-f3
Η ιδέα υλοποιείται από τον πυρήνα της ερασιτεχνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας MTB4FUN VOLOS (Αντώνη Βλάχο, Σπύρο Μορφόπουλο και Σαράντη Αραμπατζή), η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνει τον αριθμό των μελών της, κυρίως στις νεότερες ηλικίες. Διαπιστώνεται ότι οι νέοι αγαπούν αυτό το άθλημα, αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν πιο βαθιά λόγω συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων του. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό λόφο της Γορίτσας, ένα χώρο αρμόζουσας γεωφυσικής διαμόρφωσης και μοναδικής ομορφιάς που καθημερινά φιλοξενεί πλήθος κόσμου που αναζητά την επαφή με τη φύση.
Έτσι, την πρώτη μας αυτή συνάντηση, την χάρηκαν όλοι, μεγάλοι και κυρίως (το νέο αίμα του ΜΤΒ) οι πολλοί μικροί και πολύ δυνατοί φίλοι μας!!! Η ολοκλήρωσή της οφείλεται στην εξαιρετικά φιλότιμη προσπάθεια, πολύ χρόνο και μεράκι των μεγάλων κενταύρων της ομάδας μας, αλλά και των μικρότερων-οι οποίοι με χαρά παρείχαν σημαντική βοήθεια- ώστε να υλοποιηθεί ένα όνειρο όλων μας. Το πραγματικό 1st Goritsa XCup! Οι εικόνες περιγράφουν ανάγλυφα τις στιγμές και τις συγκινήσεις που ζήσαμε. Ευχαριστούμε, και πάλι, όλους για την παρουσία τους και τα ενθαρρυντικά τους λόγια, και περισσότερο εκείνους που εθελοντικά και με προθυμία βοήθησαν στην (ασφαλή) διεξαγωγή της συνάντησης! Επίσης, ευχαριστούμε και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για τη θετική αντιμετώπιση και άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Όσοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας, και όχι μόνο, θελήσουν να παρακολουθήσουν τις υπόλοιπες συναντήσεις μπορούν να ενημερώνονται από την αντίστοιχη σελίδα μας στο facebook» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το