Τοπικά

Συνάντηση του Αλ. Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ Βόλου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων, Εθελοντών & Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να συζητήσουν για τις δράσεις του Συλλόγου, τις επιπτώσεις της πανδημίας και την εικόνα του ΚΕΘΕΑ μετά την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης αλλά και την επιχειρούμενη αλλαγή στο θεραπευτικό μοντέλο του οργανισμού.

«Για δύο ταραχώδη χρόνια και μια συστηματική και συνεχιζόμενη επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον του ΚΕΘΕΑ» έκανε λόγο ο Αλ. Μεϊκόπουλος αναφερόμενος στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά από 37 χρόνια. «Μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης αντικαταστάθηκε το αιρετό και άμισθο Δ.Σ. εθελοντών του ΚΕΘΕΑ με έμμισθο και κομματικά ελεγχόμενο» συμπλήρωσε ο Βουλευτής και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το νέο οργανόγραμμα.
Η κ. Μαυρογιαννάκη Κατερίνα, Πρόεδρος του Συλλόγου, επεσήμανε ότι το νέο μοντέλο διοίκησης λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση των υπαλλήλων, ενώ δε γίνονται Διοικητικές Συνελεύσεις. Τόνισε ότι με το νέο οργανόγραμμα καταργούνται τα ονόματα των Κοινοτήτων και τα «δυνατά» προγράμματα πρόληψης. Αναφορικά με την πανδημία, η Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση της χρήσης ουσιών, ενώ αντίστοιχα ο κόσμος δυσκολεύεται να ζητήσει βοήθεια.

«Ενώ ιδιωτικοποιούνται τα πάντα, το ΚΕΘΕΑ κρατικοποιείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογιάννης Παντελής, γ. Γραμματέας του Συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι το θεραπευτικό μοντέλο αλλάζει, όπως και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ ενισχύεται η γραφειοκρατία με ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά το πώς αποτυπώνονται οι αλλαγές που έγιναν στο ΚΕΘΕΑ στην καθημερινότητα του οργανισμού και πώς αυτές δυσχέραναν την λειτουργία του. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε, επίσης, για τις δράσεις ενημέρωσης που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο Σύλλογος με φορείς και πολίτες, αλλά και τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει για το μέλλον στο πλαίσιο του «ανοίγματος» που κάνει στην κοινωνία, της ευαισθητοποίησης των πολιτών, της τόνωσης της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και ανέφερε ότι παραμένει πάντα στο πλευρό τους στο δύσκολο, αλλά πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το