Τοπικά

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή και του περιφερειακού διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου και τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχο, κ. Νικόλαο Μπάλση είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στα γραφεία του οργανισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου κ. Γεώργιος Βλόντζος, ο υποδιοικητής κ. Νικόλαος Ιερεμίας, ο διοικητής ΠΕΚΕ κ. Απόστολος Χαχόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της ένωσης πυροσβεστών κ. Απόστολος Κουφογεώργος και ο γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η εξεύρεση κατάλληλου χώρου στέγασης για τα γραφεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαγνησίας στο χώρο του λιμανιού με την βοήθεια του οργανισμού λιμένος Βόλου. Για το θέμα αυτό ο διευθύνων σύμβουλος επιφυλάχθηκε υποσχόμενος να διερευνήσει την ύπαρξη, διαθέσιμου κατάλληλου χώρου. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε, διεξοδικά, και η αναγκαιότητα προμήθειας ειδικού πυροσβεστικού πλοιαρίου, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή, συνεχώς προσδεμένο, στο λιμάνι του Βόλου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε έκτακτα περιστατικά χωρίς να απαιτείται η κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία μάλιστα, αρκετές φορές, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αντιμετώπισαν δυσκολίες προσέγγισης των σημείων όπου υπήρχε ανάγκη κατάσβεσης πυρκαγιάς.


Ο κ. Αναγνώστου αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της αντιπροσωπείας του πυροσβεστικού σώματος υποσχέθηκε να ζητήσει αρμοδίως τη προμήθεια του ειδικού πυροσβεστικού πλοιαρίου αντιλαμβανόμενος πλήρως την χρησιμότητά του. Με την ενέργεια αυτή ο ΟΛΒ θα ενισχύσει την προσπάθεια που και η πυροσβεστική θα καταβάλλει, υποβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα στους εμπλεκόμενους φορείς. Από την πλευρά της η κ. Μακρή αφού ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ για την άμεση ανταπόκρισή του, δήλωσε πως και η ίδια θα στηρίξει δυναμικά τα δίκαια και εύλογα αιτήματα της τοπικής ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος που ως κύρια στόχευσή τους έχουν την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν παρέλειψε δε, να συγχαρεί, τους εκπροσώπους του σώματος, για την επάρκεια, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το