Τοπικά

Συνάντηση Ν. Πρίντζου και Χρ. Τριαντόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων

Συνάντηση είχαν χθες, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ο Νικήτας Πρίντζος, Πρόεδρος της ΕΒΟΛ, και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού.
Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν το επενδυτικό εγχείρημα του αγροτικού συνεταιρισμού του Βόλου αναφορικά με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στον κ. Δημητριάδη το σκεπτικό του επενδυτικού εγχειρήματος του συνεταιρισμού, το οποίο δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση των φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας μέσα από ενεργειακές ομάδες αγροτών και τη δημιουργία εισοδήματος για τους αγρότες της περιοχής για ένα μεγάλο ορίζοντα. Επιπρόσθετα, αναπτύχθηκε ο τρόπος και τα βήματα προώθησης της επένδυσης, η οποία αναμένεται να έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση από τον κ. Δημητριάδη ήταν ιδιαίτερα θετική για το επενδυτικό εγχείρημα του συνεταιρισμού, και σύντομα θα έχει εκ νέου ενημέρωση από τον κ. Πρίντζο σχετικά με την πορεία της επένδυσης. Άλλωστε, η στροφή της επενδυτικής δραστηριότητας προς την πράσινη ανάπτυξη, η ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνιστούν βασικά συστατικά της πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την πορεία και εξέλιξη του επενδυτικού εγχειρήματος του συνεταιρισμού, στέκοντας αρωγός όπου χρειαστεί, για να πραγματοποιηθεί η επένδυση, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών της περιοχής. Το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν εδράζεται μόνο στην αγάπη και στη μέριμνα για τον τόπο του, αλλά και στην ευρύτερη εμπλοκή του σε ζητήματα συνδυασμού της οικονομικής πολιτικής με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Και αυτό διότι είναι μέλος σχετικών Επιτροπών, καθώς και μέλος στη Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει να καταρτίσει και να εφαρμόσει το Εθνικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023