Τοπικά

Συνάντηση για τη Βαμβακουργία με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη

Συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρήγορη Δημητριάδη είχαν την περασμένη Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης και Κώστας Μαραβέγιας. Οι τρεις βουλευτές ζήτησαν τη συνδρομή του κ. Δημητριάδη για την προώθηση του μεγάλου έργου της αξιοποίησης του οικόπεδου της πρώην Βαμβακουργίας.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο οικόπεδο θα κατασκευαστούν φοιτητικές εστίες, αλλά και και πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Συνεργασία Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα). Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο όχι μόνο βελτιώνει τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενδυναμώνει την ιστορική έδρα του ακαδημαϊκού ιδρύματος, τον Βόλο, αλλά αναβαθμίζει ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού άκουσε με ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύτηκε να την προωθήσει στη διϋπουργική επιτροπή.
Στη συνέχεια ακολούθησε εκτενής συζήτηση για όλα τα ανοιχτά θέματα του νομού Μαγνησίας και τα έργα που εκκρεμούν, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Συλλυπητήρια δήλωση του Χρ.Μπουκώρου για την απώλεια του Κώστα Λιάπη
“Με σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση στο έργο του, αποχαιρετούμε σήμερα τον ακάματο σκαπανέα του τοπικού μας πολιτισμού, τον Πηλιορείτη των παραδόσεων και της λαογραφίας μας.
Ο Κώστας Λιάπης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα του τοπικού μας πολιτισμού. Ήρθαμε κοντά του μέσα από τα βιβλία του και την αρθρογραφία του. Όσο η σύγχρονη ζωή και η παγκοσμιοποίηση μας απομακρύνουν από τις ρίζες μας, προσωπικότητες με τέτοιο εύρος πνευματικού έργου, όπως ο Κώστας Λιάπης, θα ενδυναμώνουν τις ρίζες μας, θα κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις μας. Κατέκτησε επάξια υψηλή θέση στο πολιτιστικό μας γίγνεσθαι. Με το έργο του δικαίως είναι στις καρδιές όλων μας. Του οφείλουμε πολλά”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το