Τοπικά

Συνάντηση εκπροσώπων της «Βόλου Κοινωνία» με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Αντιπροσωπεία της κίνησης «Βόλου Κοινωνία», αποτελούμενη από τον Παντελή Μαστρογιάννη, Πάρι Μουτσινά και Θέμη Σίττα επισκέφθηκε σήμερα τον Εμπορικό Σύλλογο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Απόστολο Οντόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Κανελλή.
Οι εκπρόσωποι της «Βόλου Κοινωνία» ενημέρωσαν τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για την πολιτική φυσιογνωμία και την τακτική της κίνησής τους και ανέφεραν πως στόχος τους είναι «η αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης, με στόχο να δημιουργηθεί μία μεγάλη Δημοκρατική συμμαχία στην πόλη για να ξεπερασθεί η έλλειψη οράματος της Δημοτικής αρχής και οι μονομερείς παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, αδιαφορώντας για την ισομερή και ουσιαστική ανάπτυξη αυτής».
Όπως μεταξύ άλλων τόνισαν, «ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες του, ο δήμος έχει υποχρέωση να στηρίζει τις εμπορικές επιχειρήσεις όχι μόνο με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα νερό αποχέτευση περιβάλλον), οι οποίες αντί να βελτιώνονται βαλτώνουν, αλλά και με άλλες παρεμβάσεις και ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την επιβίωσή τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και προϋπόθεση είναι ο ειλικρινής διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τον φορέα και η πολιτική βούληση, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και όχι μόνο ευκαιριακά και πυροσβεστικά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε με έμφαση ότι το τοπικό εμπόριο δοκιμάστηκε οδυνηρά στην κρίση αφού έχει απωλέσει το 70% των εσόδων του και η επιβίωση κατέστη οριακή για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν βάλει λουκέτο. Η σκληρή φορολόγηση, οι υψηλές εισφορές ο Φ.Π.Α., έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Το παραεμπόριο και το αναχρονιστικό παζάρι έχουν δημιουργήσει μία άναρχη κατάσταση στην αγορά του Βόλου, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η κατάληψη των πεζοδρομίων από τους πλανόδιους οξύνουν τα προβλήματα τους, θέματα στα οποία ευθύνη έχει και η περιφέρεια. Η καθαριότητα, η αποχέτευση, η καύση των σκουπιδιών επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν ενθαρρύνουν το τουριστικό ρεύμα στην πόλη η οποία έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να γίνει Κέντρο ποιοτικού τουρισμού. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το άνοιγμα τις 8 Κυριακές το χρόνο, η απελευθέρωση του ωραρίου και άλλες αντιαναπτυξιακές ρυθμίσεις που ωφελούν μόνο τα πολυκαταστήματα και τα κέρδη τους, προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα για να επανέλθουμε στην ομαλότητα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το σοβαρό ζήτημα που αφορά την εφαρμογή του προγράμματος open Mall, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση του εμπορικού περιβάλλοντος και των προσόψεων των καταστημάτων. Όπως είναι γνωστό, το πόγραμμα αντιμετωπίζει την άρνηση της συμμετοχής λίγων επιχειρηματιών και κινδυνεύει να χαθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το