Κόσμος

Συναγερμός στο Λίβερπουλ: Κάτοικοι δέχονται επιθέσεις από μεγαλόσωμους γλάρους

Στο Λίβερπουλ, μια πόλη γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την έντονη αστική της ζωή, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μια απροσδόκητη πρόκληση που έχει προκαλέσει τόσο ανησυχία όσο και εκκλήσεις για δράση. Το ζήτημα που τίθεται; Μια σημαντική αύξηση του πληθυσμού των ασυνήθιστα μεγάλων γλάρων, που ονομάζονται από τους ντόπιους «XL gullies» και έχουν γίνει συνηθισμένο θέαμα, ιδίως γύρω από παραθαλάσσιες περιοχές και αστικά κέντρα. Αυτά τα πουλιά, που έλκονται από την αφθονία των απορριμμάτων και των τροφικών αποβλήτων, δεν έχουν γίνει μόνο ενοχλητικά, αλλά και σύμβολο των ευρύτερων περιβαλλοντικών προκλήσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων.

Η αύξηση των «XL gullies» στο Λίβερπουλ αποδίδεται στο αυξανόμενο πρόβλημα των σκουπιδιών και των τροφίμων που αφήνονται αφύλακτα σε δημόσιους χώρους. Αναφορές από ανήσυχους πολίτες υπογραμμίζουν περιστατικά όπου οι γλάροι, ενθαρρυμένοι από το μέγεθος και τον αριθμό τους, φτάνουν στο σημείο να αρπάζουν τρόφιμα απευθείας από τα χέρια των ανθρώπων.

Ως απάντηση στην κλιμακούμενη κατάσταση, το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ έχει λάβει σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων, τα οποία θεωρούνται ως το κύριο μέσο προσέλκυσης για τους γλάρους. Έχοντας ήδη διαθέσει 9,5 εκατομμύρια λίρες για τις προσπάθειες καθαρισμού των απορριμμάτων, το συμβούλιο σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 4,6 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσει την καθαριότητα της πόλης. Επιπλέον, το συμβούλιο έχει ξεκινήσει την εκστρατεία «Ανοιξιάτικη Καθαριότητα» με στόχο τη συμμετοχή σχολείων, κοινοτικών ομάδων και κατοίκων στις προσπάθειες συλλογής απορριμμάτων, παρέχοντας δωρεάν υλικά για την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων.

Η κατάσταση στο Λίβερπουλ χρησιμεύει ως οδυνηρή υπενθύμιση της διασύνδεσης της ανθρώπινης δραστηριότητας, της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και της συμπεριφοράς της άγριας ζωής.

Πηγή: gazetta.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το