Τοπικά

Συμβιβαστική επίλυση του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας μετά από αγωγή εταιρείας

Σε ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση με εταιρεία προχωρά ο ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας μετά τη γνωμοδότηση δικηγόρου. Η εταιρεία είχε ασκήσει κατά του ΣΥΔΙΔΑ Μαγνησίας ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας αγωγή με την οποία ζητά να της καταβληθεί το συνολικό ποσό των 85.039,16 ευρώ πλέον τόκων και δικαστικών εξόδων. Η αγωγή κοινοποιήθηκε στον Σύνδεσμο στις 12 Δεκεμβρίου και η εκδίκασή της είχε προσδιοριστεί για τη δικάσιμο της 14ης Μαρτίου. Ειδικότερα, η ένδικη απαίτησή της εταιρείας πηγάζει από τη μη πληρωμή 85.039,165 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. ποσοστού 24% συνολικά για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν από την ενάγουσα, χωρίς την τήρηση έγγραφου τύπου, επιμελώς και προσηκόντως και τις οποίες ο Σύνδεσμος παρέλαβε ανεπιφύλακτα. Τα ανωτέρω ποσά αφορούν στα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα, από 1-6-2021 έως και την 2-06-2021, από 4-11-2021 έως και την 31-12-2021 και από 1-01-2022 έως και την 1-03-2022 κατά τη διάρκεια των οποίων η ενάγουσα παρείχε τις συμφωνηθείσες εργασίες της, ενώ οι παρασχεθείσες ποσότητες προκύπτουν με σαφήνεια και πληρότητα τόσο από τα έγγραφα (ζυγολόγια) του Συνδέσμου όσο και από βεβαίωση, χωρίς να καταλείπεται καμία αμφιβολία περί αυτών.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, ο «Σύνδεσμος δεν δύναται να αμφισβητήσει -βάσιμα και πειστικά- την εκτέλεση της εργασίας, στις αντίστοιχες ποσότητες εργασιών και το ύψος του εργολαβικού ανταλλάγματος, αφού ο ίδιος (μέσω των αρμοδίων οργάνων του) έχει πιστοποιήσει τις επιμετρήσεις και έχει εγκρίνει εμμέσως αυτές. Αντίστοιχα, τυχόν Συμβιβασμός είναι προς όφελος του Συνδέσμου, καθώς σε περίπτωση (προβλεπόμενα χρόνιας) αντιδικίας, ο Δήμος θα επιβαρύνεται με επιπλέον τόκους και δικαστικές δαπάνες, χωρίς να υφίσταται υπολογίσιμη πιθανότητα αποφυγής πληρωμής του αξιούμενου από τον αντίδικο ποσού». Έτσι η γνωμοδοτούσα δικηγόρος γνωμοδότησε υπέρ του συμβιβασμού της ένδικης διαφοράς (ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς ενώπιον του οικείου Συμβουλίου του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας) με την προϋπόθεση ο ενάγων θα αποδεχθεί την τμηματική εξόφληση του οφειλόμενου ποσού των «85.039,165» ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. ποσοστού 24%, ήτοι εν συνόλω του ποσού των «105.448,59» ευρώ διά της καταβολής εν συνόλω επτά μηνιαίων δόσεων εκάστης δέκα πέντε χιλιάδων «15.000,00» ευρώ, αρχής γενομένης από 28-03- 2023.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποδέχθηκε τη γνωμοδότηση της δικηγόρου και συναίνεσε υπέρ της ενδοδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, αποδεχόμενους την αναγνώριση και καταβολή του οφειλόμενου ποσού της κύριας διαφοράς και την καταβολή του σε επτά δόσεις, υπό την όρο παραίτησης της ενάγουσας εταιρείας από τόκους και δικαστικά έξοδα.
Παρέχει δε την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα στη δικηγόρο για να εμφανιστεί ενώπιον του εισηγητή δικαστή οποτεδήποτε ορισθεί ημερομηνία διεξαγωγής και να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση επίλυσης της διαφοράς της ενάγουσας, σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση-αίτησή της, περί παραίτησης από τόκους και δικαστικά έξοδα, περιορίζοντας την απαίτησή της μόνο στην κύρια οφειλή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο εξοστρακισμός μιας ιδιοφυίας

  Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Charlie Chaplin vs America Συγγραφέας: Scott Eyman Εκδ. Simon &…

17 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε στα 68 του χρόνια ο θρυλικός Ιάπωνας καλλιτέχνης Akira Toriyama – «Έφυγε» ο «πατέρας» των μάνγκα και άνιμε

  Του Γιάννη Ιατρού Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Akira Toriyama, «πατέρα»…

17 Μαρτίου 2024

Η Ψαλτική Παράδοση της Μαγνησίας

  Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Η Μαγνησία καυχάται για…

17 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη με το Υπουργείο Ναυτιλίας το μεσημέρι της Τετάρτης – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Το θέμα της επαναδρομολόγησης ταχύπλοου πλοίου που θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη…

17 Μαρτίου 2024

Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βόλο και Μαγνησία

Ένα πληθωρικό απόγευμα από δράσεις, που θα προσφέρουν ψυχαγωγία, δημιουργία και κέφι, πρόκειται να εξελιχθεί…

17 Μαρτίου 2024

18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στις τουαλέτες του ΚΥΤ

Τον τρόμο έζησε ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της…

17 Μαρτίου 2024