Τοπικά

Συμμετοχή της Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε ημερίδα για το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»

Με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνιμων στελεχών και επιστημόνων της Διοικητικής Επιστήμης, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Ημερίδα για το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας και τις ανάγκες μεταρρύθμισης του Προγράμματος «Κλεισθένης Ι».
Από την πλευρά της η υφυπουργός, κ. Μ. Χρυσοβελώνη τόνισε την χρονική συγκυρία της ημερίδας, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Μάιο και τη σημασία τους στο τοπίο που θα διαμορφώσουν ό,τι αφορά στους τομείς ευθύνης της δηλαδή την ισότητα των φύλων και τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία της χώρας.
Αναφορικά με το πρώτο, τόνισε την πρόσφατη Συμφωνία Συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και την επικείμενη με την ΕΝΠΕ, δεδομένου ότι από τις ερχόμενες εκλογές για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν νέες πολιτικές στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας στην κατεύθυνση εδραίωσης της Ισότητας.
Σχετικά με το δεύτερο, επίκειται ο εκσυγχρονισμός τους στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής σύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το