Τοπικά

Συμμαχία για το Νερό: Οι μάσκες έπεσαν – Η δημοτική αρχή Βόλου εξαπάτησε τους ψηφοφόρους της με βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου, αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση για τον Βιολογικό, απευθύνει η “Συμμαχία για το νερό”, χαρακτηρίζοντας «πραξικόπημα» της δημοτικής αρχής Βόλου τη σημερινή αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την εκπόνηση μελέτης.

Σε ανακοίνωσή της η «Συμμαχία για το Νερό» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για θεαματική κωλοτούμπα και εξαπάτηση των ψηφοφόρων σε σχέση με τις προεκλογικές τις υποσχέσεις, ενώ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι την ώρα που «η δημοτική αρχή ασχολείται αποκλειστικά με το ξεπούλημα του βιολογικού, η μόλυνση του Παγασητικού συνεχίζεται, όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με θέμα την εκπόνηση μελέτης ανάθεσης της λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτη, συνιστά πραξικόπημα και εντάσσεται στην πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς διάλογο με την κοινωνία.
Μια πολιτική ωστόσο που την πληρώνουμε ακριβά όπως το χριστουγεννιάτικο φιάσκο με τις πολυήμερες διακοπές νερού, σε μεγάλο τμήμα της πόλης και σε χωριά του Πηλίου.
Σήμερα λοιπόν έπεσαν οι μάσκες και η δημοτική αρχή πραγματοποίησε την πιο θεαματική της κωλοτούμπα εξαπατώντας τους ψηφοφόρους. Το νερό έπαψε γι αυτήν και επίσημα να είναι δημόσιο αγαθό, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις περί του αντιθέτου.
Άνοιξε την κερκόπορτα στον “επενδυτή” ο οποίος υπάρχει και λειτουργεί με μοναδικό στόχο το κέρδος.
Έτσι η ιδιωτικοποίηση επιχειρείται να ξεκινήσει από τον βιολογικό παρά το γεγονός ότι η πολύ μικρότερης κλίμακας ιδιωτικοποίηση, που η προηγούμενη δημοτική αρχή στα μουλωχτά πέρασε στον τομέα της υδρομέτρησης, απέτυχε οικτρά. Παρά το γεγονός ότι δήμοι μεγάλων πόλεων σε όλες τις Ηπείρους επαναδημοτικοποιούν τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης- επεξεργασίας, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στα τιμολόγια τους και την εγκατάλειψη των υποδομών. Παρά το γεγονός ότι στο κέντρο του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, η ιδιωτικοποίηση καλύπτει μόνον το 10% των εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης.

Η κοινωνία είναι παντού αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών και ιδιαίτερα του νερού, όπως απέδειξαν τα δημοψηφίσματα στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία και ο ξεσηκωμός στην Ιρλανδία και αλλού. Η επιβολή της γίνεται με τη χρήση βίας και αυταρχικής- φασιστικής πολιτικής.
Όσες φορές οι πολίτες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην ενημέρωση και το διάλογο, βρήκαν απέναντι τους αστυνομικές δυνάμεις. Πριν ακριβώς δυο χρόνια, βιώσαμε τον ξυλοδαρμό πολιτών έξω από την ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι ήθελαν απλά να παραστούν σε συνεδρίαση του ΔΣ για την άρδευση. Το ίδιο σκηνικό της φρούρησης της ΔΕΥΑΜΒ από αστυνομικές δυνάμεις επαναλήφθηκε πριν από μια βδομάδα. Η ιδιωτικοποίηση σχεδόν πάντα διασφαλίζεται με αστυνομική καταστολή γεγονός καθόλου τυχαίο.

Και ενώ η δημοτική αρχή ασχολείται αποκλειστικά με το ξεπούλημα του βιολογικού, η μόλυνση του Παγασητικού συνεχίζεται, όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Ο επιστημονικός κόσμος ανησυχεί και κάποιοι μιλάνε για το ενδεχόμενο τεράστιας καταστροφής, εφόσον συνεχιστεί η αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Η ζωή μας, ο Παγασητικός και η οικονομία της περιοχής μπαίνουν σε περιπέτεια.

Ζητάμε:
– τη διασφάλιση το γρηγορότερο της σωστής λειτουργίας του βιολογικού με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση.
-το ξεκίνημα διαλόγου για την αποκατάσταση του δημόσιου- δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ που λειτουργεί ως μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση.
-την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στους χώρους που παίρνονται αποφάσεις.
Καλούμε αύριο Παρασκευή 24/2 και ώρα 11:00, όλους και όλες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για να δείξουμε με την παρουσία μας, την αντίθεση της κοινωνίας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη δίχως τέλος στα Καλύβια – Έσπασε το μαχαίρι από το μένος των χτυπημάτων του 16χρονου στον πατέρα του

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την άγρια δολοφονία του 71χρονου άνδρα από τον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέπτες

Από επισκέπτες έχει γεμίσει ο Βόλος ενόψει εορτών. Από κάθε γωνιά της Ελλάδος, τουρίστες απολαμβάνουν…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών – Κατέθεσαν μήνυση

Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έντιμα

Συναισθηματικά φορτισμένη εμφανίστηκε χθες στην τελευταία της συνέντευξή Τύπου στην Περιφερειακή ενότητα με την ιδιότητα…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Ημέρα εθνικού πένθους το Σάββατο στην Τσεχία – Ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι για τα θύματα στο πανεπιστήμιο

Η Τσεχία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, σε ημέρα εθνικού πένθους για…

23 Δεκεμβρίου 2023

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις δύο συλλήψεις και το ένα κιλό κοκαΐνης στον Βόλο

Συνελήφθησαν, χθες (22-12-2023) το βράδυ σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…

23 Δεκεμβρίου 2023