Τοπικά

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού: Όχι στην καύση σκουπιδιών και στην κατασκευή εργοστασίου SRF στον Βόλο

Να πει ξεκάθαρο “όχι” στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, να ανακαλέσει το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων δίνει τη δυνατότητα της καύσης και της δημιουργίας εργοστασίων SRF αλλά και να απορρίψει την κατασκευή εργοστασίων SRF στον Βόλο και στη Θεσσαλία απαιτεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.   Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος σημειώνει:

Την Τρίτη 16 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας συζητιέται η έγκριση της κατασκευής του εργοστασίου SRF στο Βόλο. Ήδη η δημοτική αρχή Βόλου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε ανερυθρίαστα τη δική της έγκριση.
Πρόκειται για τη συνέχιση του εγκλήματος κατά της υγείας και ζωής των κατοίκων της πόλης και της περιοχής μας. Πρόκειται για μια εκκωφαντική απόδειξη ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν συμβιβάζονται με την υγεία και τη ζωή του λαού. Είναι το δικό μας «δεν μπορούμε να ανασάνουμε», μαζί με το χτύπημα που δεχόμαστε ξανά στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην παιδεία και στα σχολεία, με αφορμή τη νέα κρίση. Όμως μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος, με τα σωματεία και τους φορείς μας.

Οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες, την Παρασκευή 5 Ιούνη, για άλλη μια φορά μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, έδωσαν την απάντησή τους στους σχεδιασμούς για τη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων. Είπαν ξανά ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και στην κατασκευή του εργοστασίου SRF που θα προμηθεύει στην τσιμεντοβιομηχανία το θανατηφόρο υλικό.
Την Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, θα είμαστε εκεί μεταφέροντας τη φωνή του λαού του Βόλου και τις αποφάσεις των 31 φορέων και σωματείων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της 5/6.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το