Τοπικά

Συλλαλητήριο συνταξιούχων την Τρίτη στην πλατεία Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο με βασικό αίτημα τις αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες-συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστήμιου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοικήσεις τους επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών, με το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη για το «τέλος των μνημονίων» και με την σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ.
Επίσης, αφήνει να διαρρέονται πληροφορίες για υποσχέσεις ότι σταδιακά θα «αποκατασταθούν κοινωνικές αδικίες» και θα ανακάμψει το εισόδημα των εργαζομένων, μικρών αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.
Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι το «τέλος των μνημονίων» σηματοδοτεί μια φιλολαϊκή πορεία, θέλοντας έτσι να συνεχίζει να ξεγελάει μαζικά εργατικά – λαϊκά στρώματα που ταυτόχρονα τσακίζει με την πολιτική της.
Την ίδια ώρα, βέβαια, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους το κεφάλαιο και τους «θεσμούς» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά «επιστροφή στο παρελθόν» και στις «παθογένειες που έφεραν την κρίση», υποσχόμενη ότι θα διατηρήσει όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με το οποίο ενίσχυσε και επέκτεινε με την πολιτική της.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό. Ένα βασικό ζήτημα είναι ότι κανένας από τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν πρόκειται να καταργηθεί.

Απ’ αυτήν τη σκοπιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ορισμένα εφάπαξ βοηθήματα, κι αυτά για τους πιο φτωχούς, σε αντιστάθμισμα τάχα των μόνιμων περικοπών που έχουν γίνει σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, είναι πλευρά της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, προνόμια και επιδοτήσεις.
Όπως αυτές που προβλέπουν οι διάφοροι «αναπτυξιακοί» νόμοι και δεσμεύεται να διευρύνει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας γι’ αυτόν το σκοπό την υπεραπόδοση από τη φοροαφαίμαξη του λαού.

Στην προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής πολιτικής και να καλλιεργήσει προσδοκίες, με κάλπικες υποσχέσεις και ψευτοπαροχές από τη ΔΕΘ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν με ένταση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων, του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, απαιτώντας ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.
Καλούμε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο ότι ο εμπαιγμός δεν θα περάσει, ότι οι παραγωγοί του πλούτου δεν θα ανεχθούν μια ζωή μέσα στη μιζέρια, στην εξαθλίωση, στους πολέμους, για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων στην οικονομία.
Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Πρέπει να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας μας για:

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
• Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
• Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το