Τοπικά

Συλλαλητήριο στην παραλία του Βόλου με ηχηρό μήνυμα κατά της καύσης σκουπιδιών

Ηχηρό μήνυμα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και του εργοστασίου SRF που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου έστειλαν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες πολίτες σε συλλαλητήριο στην παραλία του Βόλου.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και οι φορείς εργατικά σωματεία, σύλλογοι και οικολογικές οργανώσεις, είπαν “φτάνει” στη χρήση απορριμματογενών καυσίμων από την ΑΓΕΤ.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην παραλία του Βόλου ( στις 7 το απόγευμα και συμμετείχαν ο  ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες απαίτησαν ένα καλύτερο περιβάλλον, «σε μια πόλη που είναι επιβαρυμένη από τη ρύπανση και η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ εντείνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση αυτή, με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών, καθώς ιατρική μελέτη δείχνει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου και των αναπνευστικών προβλημάτων, ειδικά τον χειμώνα».

Η ΑΓΕΤ καταγγέλθηκε γιατί παρότι είναι ένα εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Βόλου και η λειτουργία του επηρεάζει την κοινωνική ζωή, την οικονομία, αλλά και το περιβάλλον της πόλης του Βόλου, “καίει σκουπίδια και βαφτίζει αυτή τη θανατηφόρα για τους πολίτες τακτική, πράσινη δράση” . Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές κανένας πολίτης της πόλης του Βόλου δεν θα είχε αντίρρηση για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ, αν αυτή δεν είχε επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία. Δυστυχώς από το 2017 όπως επισημάνθηκε, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα. Δόθηκε άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που εισάγονται από το εξωτερικό, με επιδότηση του εργοστασίου, πράγμα που συνεπάγεται έκκληση επικίνδυνων καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον, αφού τα τσιμεντάδικα δεν έχουν την τεχνική υποδομή γι’ αυτό. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν πριν ένα μήνα δόθηκε νέα άδεια στην ΑΓΕΤ κυριολεκτικά να καίει απίστευτες ποσότητες.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το