Ελλάδα

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την επιστολή Ράμμου: «Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν ονόματα;»

Έντονος διάλογος σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής στη Βουλή, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να διαλύσουμε μια κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια. (…) Τη δράση της θα ελέγχουν 2 δικαστές, θα αποκτήσει υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου», τόνισε και ισχυρίστηκε πως:

«Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έγιναν πρώτα στα δικά σας ΜΜΕ. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο και τον κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, εάν στην επιστολή που σας ενεχυρίασε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εάν υπήρχαν τα ονόματα που μας είπατε. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στην επιστολή που έλαβα από τον κ. Ράμμο πως ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε, ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;»

Εκείνη τη στιγμή, αντέδρασε σε έντονο τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε το λόγο: «Ο κ.Ράμμος απαντούσε σε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που περιείχε συγκεκριμένα ονόματα. Μην επιχειρείτε να παίζουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος!».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το