Ελλάδα

Συγκίνηση στην Τουρκία από το σημείωμα Ελληνόπουλου προς σεισμόπληκτους

Με τίτλο «Συγκινητικό σημείωμα για την καταστροφή από την Ελλάδα: Η Αλιφέρη απευθύνεται στους σεισμόπληκτους στα τουρκικά» η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Καράρ αναφέρει ότι μετά τους σεισμούς του Καχραμάνμαρας, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν την Τουρκία, ωστόσο «ένα σημείωμα σε ένα δέμα από την Ελλάδα άγγιξε την καρδιά μας».

«Στην επιστολή που μοιράστηκε ένας εργαζόμενος στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας με τη σημείωση ‘κοίτα τι βγήκε από το δέμα βοήθειας από την Ελλάδα’, φαινόταν μία ζωγραφιά. Οι σημαίες της Τουρκίας και της Ελλάδας σχεδιάστηκαν στο μπαλόνι που αφήνουν στον αέρα δύο παιδιά στη γη βαμμένα σε μπλε και πράσινα χρώματα, δίνοντας έμφαση στην αδελφοσύνη.

Το σημείωμα στη ζωγραφιά επισήμανε ότι αν και τα σύνορα είναι χωριστά, η αδελφοσύνη υπάρχει πάντα. Το σημείωμα, γραμμένο μισό τουρκικά, είχε τον τίτλο «Μήνυμα από την Ελλάδα» και περιλάμβανε τα ακόλουθα λόγια:

«Δεν ξέρω πώς να γράφω τούρκικα, αλλά θα προσπαθήσω, γιατί θέλω να σας πω: Τι υπέροχοι άνθρωποι είστε, είστε όλοι τόσο δυνατοί και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να είστε χαρούμενοι και σας στέλνουμε αγάπη και ελπίδα και πάλι για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη.

Από την ΑΓΝΗ Αλιφέρη».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το