Τοπικά

Συγκεντρώσεις στην αγορά του Βόλου ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Ανοιχτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα στην εμπορική αγορά του Βόλου ενώ το πρωί λίγοι ήταν οι καταναλωτές που βγήκαν για να κάνουν τα ψώνια τους. Σημειώνεται πως το προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα είναι μέχρι τις 6 το απόγευμα.  Μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.

Στην αγορά του Βόλου έγιναν δύο συγκεντρώσεις ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Η πρώτη συγκέντρωση ήταν από την Attack Βόλου στις 10:30 και στις 11:00 η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού.

Σε δηλώσεις του το μέλος της, Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της διοίκησης του ΕΚΒ και αντιπρόεδρος στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου Παναγιώτης Τσιτσιρίκης ανέφερε:

“Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο του εμπορίου να πα΄ρουν την κατάσταση στα χέρια τους.  Δεν πρέπει να περάσει στη συνείδησή τους ότι θα δουλεύουν τις Κυριακές. Για να γίνει αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι στο Σωματείο. Μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει η διοίκηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων που μέσα σε αυτή την κατάσταση έχουμε δύο χρόνια να κάνουμε γενική συνέλευση και οι νέοι στον χώρο δεν μπορούν να ενημερωθούν για τον ρόλο του Σωματείου. Ο κλάδος πρέπει να ενημερωθεί για το τι πρόκειται να συμβεί. Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς για το πως μπορούμε να διεκδικήσουμε ή να απεργήσουμε.

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 12:30 μ.μ., στην Πλατεία Πανεπιστημίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Συγκέντρωση μπροστά από την εκκλησία Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε σήμερα στις 10:30 η Attack Βόλου και στη συνέχεια προχώρησε σε διαμαρτυρία μπροστά από πολυκατάστημα ηλεκτρονικών  ειδών στην οδό Ογλ.

Όπως δήλωσε μέλος της Attack Βόλου “Η σημερινή Κυριακή, που είναι ημέρα εκπτώσεων έρχεται να προστεθεί στις Κυριακές του χρόνου που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Αυτό είναι κάτι που καταπατά την προσωπική ζωή των εργαζόμενων που ήδη έχουν ευέλικτα ωράρια και πενιχρούς μισθούς. Μετά την κινητοποίησή μας το κατάστημα κατέβασε ρολά αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις και σε άλλα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα ενώ σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε συνολικά αυτή την πολιτική. Υπάρχει και το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που καταπατά το δικαίωμα στην απεργία”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το