Τοπικά

Συγκέντρωσης κατοίκων στους Αγίους Αναργύρους για απομακρυνθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας

Την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα κατοικίας ζητούν κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων που χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου-Επιδαύρου.
Ενήλικες, νέοι, παιδιά, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αγωνία τους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί εδώ και μιάμιση εβδομάδα στην καμινάδα ταράτσας.

 
Σημειώνεται πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί 500 υπογραφές από κατοίκους για την απομάκρυνση της κεραίας.
Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά πλέον. Θέτουν το ζήτημα της ασφάλειας της υγείας και τονίζουν ότι δεν μπορούν να ζουν έχοντας δίπλα μια κεραία κινητής τηλεφωνίας ασχέτως, αν τοποθετήθηκε νόμιμα.

 
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής που συζήτησαν με τους πολίτες και έδωσαν ραντεβού για σήμερα στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να συγκροτηθεί μια επιτροπή κατοίκων, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να οριστεί δικηγόρος που θα αμειφθεί από το Δήμο, με σκοπό να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες. Στόχος του Δήμου και των κατοίκων είναι να πραγματοποιηθεί το δικαστήριο όσο το δυνατόν συντομότερα. Πάντως, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής στους κατοίκους, από το 2012, όποιος θέλει, μπορεί να εγκαθιστά στο χώρο κεραία κινητής τηλεφωνίας χαμηλής έντασης χωρίς την άδεια του Δήμου.

 
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου τονίστηκε πως «με βάση την αλλαγή νομοθεσίας που έχει επέλθει, οι εταιρείες παίρνουν κατ’ ευθείαν από τις κεντρικές υπηρεσίες τις άδειες και όχι από το Δήμο, που δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης»
Ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Αναστάσιος Διαμάντης τόνισε πως «συγκεντρωθήκαμε στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου-Επιδαύρου για να διαμαρτυρηθούμε για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε καμινάδα από ταράτσα κατοικίας. Εμείς θέλουμε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η κεραία, γιατί υπάρχουν γύρω σπίτια, σχολεία, πάρκο και κοινόχρηστοι χώροι που τα παιδιά παίζουν. Και θα κινηθούμε δικαστικά έχοντας συνεργασία και με το Δήμο. Το όλο ζήτημα μας απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες. Ήταν η πρώτη συγκέντρωση που κάναμε με τη συμμετοχή 200 και πλέον πολιτών και θα την επαναλάβουμε την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το