Τοπικά

Συγκέντρωση στο Βόλο για την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησε σήμερα την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου με τα παρακάτω θέματα:

Ενημέρωση για τις αποφάσεις και τους στόχους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Ενημέρωση για προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους (αναδρομικά, υγεία, ανατιμήσεις…).
Προετοιμασία για την Πανελλαδική Συγκέντρωση Συνταξιούχων στη Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου.
Διάφορα.

Στην εισήγηση της Διοίκησης που παρουσίασε ο πρόεδρος Γ. Ρούσσας, έγινε εκτενής αναφορά στις εκτιμήσεις της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουν οι συνταξιούχοι από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές τα τελευταία 10 χρόνια όπως επίσης και στις συνέπειες από τις πρόσφατες ανατιμήσεις στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και αλλού.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης για τα «περιβόητα» αναδρομικά και την άθλια διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης που έπρεπε να λύσει αυτό το ζήτημα από το Γενάρη του 2020. Στηλιτεύθηκε η κυβερνητική κοροϊδία, ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις, ενώ στην πραγματικότητα θα δοθούν μόνο «26,1 εκατ. ευρώ σε 133.692 παλαιούς συνταξιούχους» και αυτά με το σταγονόμετρο σε 5 δόσεις μέχρι και το 2024, και με προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα, «τις 3 προϋποθέσεις καλύπτουν σωρευτικά οι παραπάνω 133.692 συνταξιούχοι από το 1,8 περίπου εκατομμύρια που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016.
Παράλληλα, 520.000 συνταξιούχοι με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης διατηρούσαν μεγάλη προσωπική διαφορά και για αυτό δεν θα λάβουν αναδρομικά». (από την ανακοίνωση της Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ).

Στο τέλος της Γ.Σ. συμφωνήσαν όλοι για συμμετοχή στη συγκέντρωση την 1η Οκτωβρίου, τιμώντας έτσι την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων, στην Πλατεία Ελευθερίας Βόλου, στις 10:30 πμ., που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας. Να μοιραστεί ανακοίνωση – κάλεσμα της ΣΕΑ στους συνταξιούχους του Βόλου. Στο χώρο της συγκέντρωσης στις 11:00 πμ. θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε τοπικά Μ.Μ.Ε. με θέμα την κορυφαία συγκέντρωση του συνταξιουχικού κινήματος στην Αθήνα στις 8 του Οκτώβρη στην οποία θα δώσουμε δυναμικό παρόν και οι συνταξιούχοι του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το