Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία από σωματεία και φορείς – «Αντίσταση και διεκδίκηση αιτημάτων» – photos

Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι σωματείων και φορέων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, καταδικάζοντας παράλληλα τον πόλεμο στην Ουκρανία και διεκδικώντας επίλυση στα αιτήματά τους.
Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Θόδωρος Καραγιάννης από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, η Ρίτσα Κωτή Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, ο Γιώργος Ρούσσας Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θόδωρος Γεωργαδάκης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργαδάκης ανέφερε ότι το αγροτικό κίνημα είναι παρών και όπως είπε «συμμετέχουμε στο κάλεσμα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ταξικών σωματείων όπως μας στήριξαν επί 22 ημέρες που ήμασταν στο δρόμο κι εμείς στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους για το εισόδημα που παλεύουν. Δυναμώνουμε τη φωνή μας, μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Θέλουμε να ζούμε στον τόπο μας αξιοπρεπώς». Μάλιστα ανέφερε ότι σε χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά του το μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι οι λαοί πληρώνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι όπως είπε «πραγματοποιούμε συγκέντρωση – συλλαλητήριο, απέναντι σε μια πολιτική, η οποία έχει μειώσει τα μεροκάματα, η ακρίβεια είναι στο έπακρο, οι τιμές στην ενέργεια και στα βασικά είδη έχουν εκτοξευτεί, ενώ τα νοσοκομεία και η υγεία είναι σε άσχημη κατάσταση. Η συγκέντρωση έχει χαρακτήρα αντίστασης και αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις, για πάγωμα των τιμών, για μείωση της ενέργειας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κώστας Γερογιάννης τόνισε ότι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, γιατί όπως είπε «η οργή μας έχει ξεχειλίσει και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στις βάρβαρες αυξήσεις που έχουν στοιχειώσει τη ζωή μας. Οι συντάξεις μας φτάνουν μέχρι τις 15 κάθε μήνα και οι περισσότεροι ψωνίζουν τα βασική είδη βερεσέ από ον φούρναρη και τον μπακάλη της γειτονιάς. Η κυβέρνηση πρέπει να στεφτεί τους συνταξιούχους, να πάρει μέτρα κατά των αυξήσεων, να μειώσει στον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ενέργεια και τα καύσιμα κατά 50%. Οι περισσότεροι καθόμαστε στο σπίτι στον καναπέ με μια κουβέρτα και δεν ανάβουμε καλοριφέρ και η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», επισημαίνοντας και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας και πολλοί πληρώνουν τον ιδιωτικό τομέα ενώ κι αυτός με τη σειρά του ζήτησε να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο.
Τέλος, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Ντίνος Μηνδρινός, επεσήμανε ότι «συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, για να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχει ο χώρος της υγείας, να πουμε όχι στις δηλώσεις του υπουργού να απολύσει τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ζητάμε να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και να βοηθήσουν στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο, ελεγχόμενα με δύο rapid test. Ζητάμε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα μαγειρεία και να γίνουν επιτέλους μόνιμες προσλήψεις».

Μετά το τέλος των ομιλιών και χαιρετισμών, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το