Τοπικά

Συγκέντρωση έξω από ο στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο – Απαίτησαν να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ

Δυναμική συγκέντρωση έξω από την πύλη του στρατοπέδου Γεωργούλα, στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, πραγματοποίησε σήμερα η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, στο στρατόπεδο αυτή την περίοδο διαμένουν οι αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού, δύναμη της οποίας τις επόμενες μέρες θα έχει εγκατασταθεί πλήρως στο Στεφανοβίκειο.

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι οι αμερικανονατοϊκοί στο Βόλο και στην Ελλάδα. Με συνθήματα στους τοίχους του στρατοπέδου και στο δρόμο μπροστά από την πύλη, απαιτήθηκε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να φύγουν τώρα οι βάσεις από τη Λάρισα, το Βόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Κ. Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, μιας και οι βάσεις αυτές θα γίνονται ο μαγνήτης επιθέσεων σε πιθανή γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Καλούμε το λαό του Βόλου να δυναμώσει τους αγώνες το επόμενο διάστημα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να φύγουν τώρα οι αμερικανονατοϊκοί από τη Λάρισα και το Βόλο, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».


Στο τέλος της συγκέντρωσης επιδόθηκε υπόμνημα προς τη διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το