Αθλητισμός

«Στραβοπάτησε» ο Αίας κόντρα στη Σκιάθο – Με γκολ στο 85’ απέφυγε την ήττα από τους νησιώτες (1-1)

«Στραβοπάτημα» θεωρείται για τον Αίαντα το εντός έδρας 1-1 με τη Σκιάθο, που τον έριξε στην 3η θέση της Α’ ΕΠΣΘ. Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» απέφυγαν στα τελευταία λεπτά την ήττα, ισοφαρίζοντας με τον Αραπίτσα, το γκολ που είχαν δεχθεί από τον Ντ. Πρίφτι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.
Η Σκιάθος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Δεν είχε συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό όταν ο Ντένις Πρίφτι σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Χαλάτση, γράφοντας το 0-1.
Στο 16’ η πρώτη τελική για τον Αίαντα με το σουτ του Πλαβού που πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 με ένα γκολ που θα ήταν για… χάι λάιτ. Ο Χισάι είδε τον Χαλάτση να παίζει αρκετά μπροστά από το τέρμα του και επιχείρησε να τον «κρεμάσει» με σουτ από το κέντρο. Όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Αίας άρχισε να ανεβάζει… στροφές και να δημιουργεί φάσεις. Στο 30’ ο Χειλάς τροφοδότησε τον Αραπίτσα, που έκανε το σουτ πιεζόμενος από τον Μπρέγκου και είδε τη μπάλα να περνά άουτ. Διπλή ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 34’: Σουτ του Γ. Ξηροκώστα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Τάσος. Ο Αραπίτσας πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Παπάρα.
Στο 36’ το μακρινό σουτ του Χειλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 44’ ο Θ. Κατσαβριάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπάρα, αλλά δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς τη φάση.

Όπως ήταν λογικό οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι Σκιαθίτες προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Στο 48’ ο Δημητρίου σέντραρε και ο Θ. Κατσαβριάς πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, χωρίς να βρει στόχο. Από την άλλη πλευρά, κεφαλιά του Πρίφτι ήταν επίσης άστοχη στο 51ο λεπτό.
Μέσα σε ένα δίλεπτο (66’-67’) ο Παπάρας έκανε δύο καλές επεμβάσεις. Πρώτα σταμάτησε το σουτ του Γκάμπα από κοντινή απόσταση και μετά το διαγώνιο σουτ του Αραπίτσα. Στο 70’ ο Γ. Ξηροκώστας είχε σουτ άουτ, ενώ στο 72’ η Σκιάθος απείλησε με τον Αλί, αλλά ο Χαλάτσης μπλόκαρε.
Νέα φάση για τον Αίαντα στο 76’ όταν ο Παπάρας απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Χειλά, για να φτάσουμε στο 85ο λεπτό και στο 1-1: Από μπαλιά του Πλαβού, ο Αραπίτσας έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Το 1-1 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, αφού στο 89’ ο Αραπίτσας δεν βρήκε στόχο από καλή θέση, ενώ στο 90’ ο Θ. Κατσαβριάς προσπάθησε να πετύχει το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους, αλλά ο εξαιρετικός χθες Παπάρας απέκρουσε με το ένα χέρι.
ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς (60’ Γκάμπας), Κ. Κατσαβριάς (71’ Κωστούλας), Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς, Δημητρίου, Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Ευθ. Ξηροκώστας (83’ Μπούρας), Γ. Ξηροκώστας.
ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Τάσος, Αλ. Τζελάι, Τσικούνας, Μπρέγκου, Βεργίνης, Γαζέτης (85’ Πρόκο), Μανωλιός (79’ Ντάμτσιος), Χισάι, Πρίφτι (89’ Φερετζέλης), Χρ. Τζελάι (56’ Αλί).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οικογενειακός φίλος της 17χρονης: Δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία, ίσως κρύβονται κι άλλα πράγματα

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία στον Μοχό της Κρήτης μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας…

26 Μαΐου 2024

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024