Αθλητισμός

Θέλει να… ράψει το 7ο αστέρι – Ο Παναθηναϊκός κοντράρει τη Ρεάλ για πρώτη φορά στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 73-57 στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο Βερολίνο. Εκεί θα κοντράρει τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:00 Novasports Prime) στον παρθενικό μεταξύ τους αγώνα σε Φάιναλ Φορ.

Με όπλο την τρομερή άμυνα τους, οι «πράσινοι» κατέβασαν τον… γενικό στους Τούρκους και έφτασαν σε μία δίκαιη πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε τελικό μετά από 13 χρόνια και θέλει να… ράψει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ έκανε «πάρτι» κάτω από τα καλάθια και αναδείχθηκε MVP του αγώνα με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Ναν πρόσθεσε 14 πόντους και 13 πόντους ο Γκραντ, ενώ καθοριστικός ήταν ο Καλαϊτζάκης με εξαιρετική άμυνα πάνω στον Καλάθη.

Δεκάλεπτα: 22-13, 38-36, 56-50, 73-57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Σλούκας 4, Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (1), Ναν 14 (3), Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6, Ερνανγκόμεθ 3 (1), Μήτογλου 2.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλεϊ, Γουίλμπεκιν 2, Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέις 14 (2), Μπιμπέροβιτς 4, Πιέρ, Γκούντουριτς 10 (2), Ντόρσεϊ 2, Καλάθης 5 (1), Σέστινα 10 (2).

Αταμάν: Αν παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ θα νικήσουμε

Τη δίψα του Παναθηναϊκού, των παικτών, του κόσμου αλλά και τη δική του για την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας τόνισε ο Εργκίν Αταμάν μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού:

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στον τελικό. Και για μένα είμαι χαρούμενος που μετά την περσινή εξαίρεση θα συναντήσω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μας».

Για την στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού φέτος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που πίστεψαν σε μας όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνουν. Την Παρασκευή δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το απολαμβάνουμε όλοι και θα το απολαύσουμε την Κυριακή. Θα δούμε το αποτέλεσμα, αλλά χαίρομαι που όλοι οι φίλαθλοί μας σέβονται εμένα και τους παίκτες μου».

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη: «Σίγουρα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου δεν συγκρίνονται. Παίξαμε στη Μαδρίτη μετά το Κύπελλο, οι δύο ομάδες δεν ήταν 100% έτοιμες τότε. Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό, βέβαια. Η Ρεάλ είναι σπουδαία ομάδα, αλλά το πλάνο μας θα είναι διαφορετικό. Μιλάμε για έναν τελικό».
Για την πρόβλεψη Γιαννακόπουλου τον Ιανουάριο ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τη Ρεάλ στον τελικό με καλάθι του Σλούκα: «Το ελπίζω. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει κι έχει πετύχει και ο πρόεδρος στις προβλέψεις του. Έχουμε έναν τελικό, θα πάμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έκαναν εξαιρετική δουλειά και πήραν μεγάλες νίκες για να φτάσουν εδώ. Για μας είναι κάτι που μας γεμίζει περηφάνια».

Για το ότι οι τελικοί της Ευρωλίγκας κρίνονται στο καλάθι: «Νομίζω πως την Παρασκευή βαρεθήκατε λίγο… Σίγουρα για σας είναι πιο συναρπαστικό τα παιχνίδια να κρίνονται στο τέλος, αλλά για μένα ήταν πιο άνετα στο τέλος χθες (σ.σ. προχθές) και ελπίζω να κερδίσουμε έτσι. Είναι ψυχοφθόρο να παίζεις μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Για εμάς είναι άσχημο, αλλά για σας είναι συναρπαστικό»

Για το σημείο της σεζόν που πίστεψε πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει ψηλά: «Νομίζω ότι η νίκη επί της Ρεάλ ήταν το σημείο αυτό. Μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και μετά καταλάβαμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το Φάιναλ Φορ. Κάναμε ρεκόρ νικών εκτός έδρας κι αυτό μας έδωσε μεγάλη πίστη».

Για το πώς θα υποδεχτούν τον ίδιο αν πάρει τον τίτλο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με πίστεψε από την αρχή, με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό, Προσπαθώ να πιστέψουν όλοι στην ομάδα. Δεν ονειρεύομαι, γιατί αν χάσεις απογοητεύεσαι. Εγώ κοουτσάρω και αισθάνομαι ότι μπορώ να έχω ένα καλό ή όχι αποτέλεσμα».

Για την πρόκληση να νικήσει μια ομάδα σαν τη Ρεάλ: «Σίγουρα, όταν ήμουν παιδί, παρακολουθούσαμε τη Ρεάλ και το κάνουμε και τώρα. Ίσως είναι ο πιο δοξασμένος σύλλογος στον κόσμο. Για μένα είναι συναρπαστικό να παίζω σε έναν τελικό με μια τέτοια ομάδα. Ήταν όνειρο για μένα σαν παιδί. Ίσως να προτιμούσα να είμαι προπονητής… ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρεάλ. Όμως και ο Παναθηναϊκός εδώ θα έχει περισσότερο κόσμο, γιατί έχουμε μεγαλύτερο πάθος για το μπάσκετ».

Για την παρουσία των φιλάθλων στο Βερολίνο: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε το τρόπαιο για τους οπαδούς μας, Περιμένουμε να είναι εδώ 10.000 οπαδοί μας. Αν παίξουμε όπως παίζουμε και στο ΟΑΚΑ και οι 10.000 οπαδοί μας δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν εκεί, τότε θα νικήσουμε σίγουρα. Δεν ήρθαμε εδώ για τη συμμετοχή, είμαστε εδώ για να πάρουμε τον τελικό. Η ομάδα και ο κόσμος του το αξίζουν με το παραπάνω».

 

Μούσα: Ο ΠΑΟ έχει Σλούκα και Ναν, ο Ολυμπιακός όχι

Το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα και του Κέντρικ Ναν έπλεξε ο Τζάναν Μούσα σε ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Όταν ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να συγκρίνει τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε ανέφερε ότι η μεγάλη διαφορά τους είναι ο Σλούκας και ο Ναν.

«Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήρθαν με αυτοπεποίθηση στο Φάιναλ Φορ. Ο Ολυμπιακός πέρασε την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καταπληκτικό ντεμαράζ. Και οι δύο ομάδες αμύνονται πολύ καλά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει κάτι που δεν το έχει ο Ολυμπιακός, τον Σλούκα, που είναι ένας καταπληκτικός ηγέτης, όπως και έναν καταπληκτικό σκόρερ τον Ναν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρή ομάδα, που βασίζεται περισσότερο στο σύνολο. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλές νίκες λόγω της ποιότητας των παικτών του», ανέφερε.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Κουρέτα – Εσερίδη – Τι συμφωνήθηκε για τον Αλμυρό

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, στην έδρα…

11 Ιουνίου 2024

Έκκληση πατέρα για βοήθεια στον 20χρονο γιο του

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει ο Γιώργος Λεντέρης, κάτοικος Μεσσήνης και πατέρας ενός 20χρονου αγοριού,…

11 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Πότε οι ανακοινώσεις – Τα σενάρια για αλλαγές σε πρόσωπα και υπουργεία

Δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια για δομικό ανασχηματισμό, με φόντο το άσχημο…

11 Ιουνίου 2024

Εξοικονομώ 2021: Παράταση έως 21 Ιουλίου στην προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών

Παρατείνεται, έως την 21η Ιουλίου του 2024, η προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών για τις υπαχθείσες αιτήσεις…

11 Ιουνίου 2024

Μαλάουι: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο αντιπρόεδρος της χώρας

Ο αντιπρόεδρος του Μαλάουι, Σάουλος Κλάους Τσιλίμα και άλλοι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε στρατιωτικό…

11 Ιουνίου 2024

«Ο τρελός βασιλιάς Μιθριδάτης» – Ποντιακό χορόδραμα αφιέρωμα στη Γιορτή του Πατέρα

  Αρκετά μας παίδεψαν οι γέροντες πατεράδες μας τώρα ήρθε η σειρά μας παλληκάρια!!! Το…

11 Ιουνίου 2024