Τοπικά

Στους ιδιώτες η συγκοινωνία της Σκιάθου – Αντίδραση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Βολές κατά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, των υπουργών και της κυβέρνησης εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου για το ζήτημα των συγκοινωνιών τονίζοντας ότι ο νόμος που τις ρυθμίζει είναι απαρχαιωμένος. Η ανακοίνωση της ΛΑΣ Σκιάθου έρχεται μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας η οποία κάνει δεκτή την προσφυγή της δημοτικής αρχής καταρρίπτοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να παραμείνει η συγκοινωνία Σκιάθος -Κουκουναριές στα χέρια του Δήμου. «Στην ουσία, αντί ο Δήμαρχος και η παράταξη του να δώσουν τη μάχη για να υπάρχει όλο το χρόνο δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί όλο το νησί με μόνιμο προσωπικό, την τορπίλισαν» σημειώνει η ΛΑΣ Σκιάθου

Σύμφωνα με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να υλοποιηθεί η εκτέλεση της υπηρεσίας, έπρεπε ήδη να έχει συσταθεί νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και να έχει στελεχωθεί η σχετική υπηρεσία με το κατάλληλο προσωπικό (κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει) και δεν προβλέπεται να γίνει στο εγγύτερο μέλλον αφού η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και όπως φαίνεται από το σκεπτικό των αποφάσεων του Δ.Σ. δεν υπάρχει η βούληση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων”.  Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει:

«Αυτή ήταν και η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης από πέρυσι που ήρθε για πρώτη φορά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δημοτική Συγκοινωνία με μόνιμο προσωπικό και απασχόληση του πλεονάζοντος προσωπικού το χειμώνα σε άλλες ανάγκες του Δήμου με παρόμοιο αντικείμενο εργασίας. Επέκταση της γραμμής Σκιάθος – Κουκουναριές σε αεροδρόμιο, Ευαγγελίστρια, Ξάνεμο και Καλύβια για εξυπηρετούνται χειμώνα καλοκαίρι εργαζόμενοι και μαθητές.
Μειωμένο κατά πολύ κόμιστρο για τους μόνιμους κατοίκους που για να μετακινηθούν το καλοκαίρι από και προς την εργασία τους αλλά ακόμα και για ένα μπάνιο, χρυσοπληρώνουν.
Τη θέση αυτή διατυπώσαμε και στη άτυπη συνάντηση του εκπροσώπου μας με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Παπαδούλια και το Δήμαρχο προ της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση του ΟΕΥ.

Η παράταξή μας υπερψήφισε την ανάγκη να υπάρχει δημοτική συγκοινωνία κάθε φορά που ερχόταν το θέμα για ψήφιση. Όμως δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσουμε τροποποιήσεις σε αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς ούτε και ΟΕΥ, που αντί να στελεχώνει το Δήμο και τις υπηρεσίες του με μόνιμο προσωπικό, συνεπώς και Γραφείο Συγκοινωνιών, να δημιουργεί στρατό συμβασιούχων, με ότι αυτό συνεπάγεται , κάτι που η υπόλοιπη αντιπολίτευση ψήφισε, βγάζοντας έξω το Γραφείο Συγκοινωνιών.

Η επίκληση στη νομιμότητα του Δημάρχου δεν είναι τυχαία. Υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σκιάθου. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος γιατί δεν διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί δεν ζητά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι παίρνει “συγχαρητήρια” από τα μνημονιακά ελεγκτικά όργανα.
Οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν δείξει “έργο” όταν ήταν στα πράγματα. Από πρωτοφανή ανικανότητα να λειτουργήσουν και να ελέγξουν τη δημοτική συγκοινωνία πέρασαν στο άλλο άκρο, να παραχωρούν με εξευτελιστικό αντίτιμο και περίεργες συμφωνίες τη δημοτική συγκοινωνία σε ιδιώτες, με ελλειπή μέτρα ασφάλειας, πολλές φορές με λεωφορεία υπερφορτωμένα με όρθιους.

Είναι γεγονός ότι ο νόμος που ρυθμίζει τις συγκοινωνίες είναι απαρχαιωμένος. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε ούτε στα υπουργεία, ούτε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που τρέχει να φωτογραφηθεί με λαμπάδες και γραβάτες σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ότι θα “φέρουν” νόμο τέτοιο που να λειτουργεί προς όφελος των Σκιαθιτών, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο λειτουργούν μόνο για το πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας θα δοθεί με δημιουργία κρατικού, ενιαίου φορέα συγκοινωνιών που σαν σκοπό δεν θα έχει το κέρδος άλλα την εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης ντόπιων και τουριστών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το