Τοπικά

Στους υπαλλήλους η φύλαξη σήραγγας Γορίτσας “Θ”

siragga

Άκυρος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας Γορίτσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, καθώς η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά, δεν υπέβαλε τα δικαιολογητικά και σε έντυπη μορφή εκτός από ηλεκτρονικά. Το πρακτικό του άκυρου διαγωνισμού εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, μειοψηφούντων των συμβούλων της ΛΑΣ, που τάχθηκαν κατά της παραχώρησης του έργου σε ιδιώτη. Στο μεταξύ, αλλάζει ο προϊστάμενος εποπτείας της λειτουργίας της σήραγγας καθώς ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου συνταξιοδοτήθηκε.

Να αναφερθεί ότι η Επιτροπή διεξαγωγής δημοσίων διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας προχώρησε σε αποσφράγιση ηλεκτρονικά των προσφορών που υποβλήθηκαν για την φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας Γορίτσας στις 28 Δεκεμβρίου και διαπίστωσε ότι είχε κατατεθεί μια μόνο προσφορά, η οποία δεν είχε προσκομιστεί και σε έντυπη μορφή, όπως προβλέπει η κείμενη Νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος και χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επικυρώθηκε το πρακτικό του κατά πλειοψηφία.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΣ κ. Απ. Νάνος ζήτησε να πληροφορηθεί πως λειτουργεί η φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας, με τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Πέγιο να απαντά πως «γίνεται με υπαλλήλους του Δήμου και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί ιδιώτης».

Ο κ. Νάνος καταψήφισε το θέμα, λέγοντας πως «διαφωνεί με την παραχώρηση σε ιδιώτη και η φύλαξη – συντήρηση της σήραγγας πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου».

Να αναφερθεί ότι από την πλευρά τους οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου αντιδρούν έντονα στην απόφαση να εμπλακούν στη φύλαξη της σήραγγας Γορίτσας, καθώς δεν διαθέτουν τις υποδομές και τις γνώσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Νέος προϊστάμενος εποπτείας στη σήραγγα

Όπως προαναφέρθηκε, με απόφαση που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Θ. Θεοδώρου και δημοσιεύτηκε προχθές στη «Διαύγεια» ανατίθεται στον αναπληρωτή του προϊσταμένου του Τμήματος Στάθμευσης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κωνσταντίνο Καραγιάννη, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Δ’, η άσκηση της αρμοδιότητας εποπτείας λειτουργίας της σήραγγας Γορίτσας, μεταξύ των άλλων καθηκόντων του. Να αναφερθεί ότι η αλλαγή αυτή του προϊσταμένου εποπτείας γίνεται λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Αντώνιο Ραφανίδη, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Β’.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το