Αθλητισμός

Στους Βαλκανικούς Στάμος και Νόνη

s20-f2-dist

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κωπηλασίας θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Στάμος και η Ισμήνη Νόνη. Για το λόγο αυτό το τμήμα κωπηλασίας του ΝΟΒΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφερόμενο και στις πρόσφατες διακρίσεις της Αναστασίας Βόντζου και του Γιώργου Στάμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει τα κάτωθι: «Για ακόμη μία χρονιά οι αθλητές του κωπηλατικού τμήματος του ΝΟΒΑ αντιπροσώπευσαν επάξια τον όμιλό μας αλλά και την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 24-28 Αυγούστου 2016.

Η πρωταθλήτρια του ομίλου μας Αναστασία Βόντζου αγωνίσθηκε στο διπλό σκιφ νεανίδων με την συναθλήτριά της Αννέτα Κυρίδου. Το ελληνικό πλήρωμα στον τελικό του αγωνίσματος πέρασε 2ο στα πρώτα 1.000 μέτρα, στη συνέχεια έπεσε στην 4η θέση, αλλά στα τελευταία 500 μέτρα, κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 7:10.55 αφήνοντας για ελάχιστα εκατοστά τρίτο το πλήρωμα της Ιταλίας, που τερμάτισε σε χρόνο 7:10.78. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα των Η.Π.Α. με χρόνο 7:08.12.

Ο πρωταθλητής του ομίλου μας Γιώργος Στάμος αγωνίσθηκε στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχο εφήβων με τους συναθλητές του Κουκουτή, Παλαιοπάνο και Γιαννατζή. Το ελληνικό πλήρωμα, μετά από ένα  ωραίο αγώνα κατέλαβε την 5η θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα της Ρουμανίας.

Στις 31/8/2016 πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά αγώνες πρόκρισης για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα πραγματοποιηθεί εκεί στις 10-11/9/16. Προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν ο κωπηλάτης Γιώργος Στάμος και η κωπηλάτρια Ισμήνη Νόνη. Η Αναστασία Βόντζου  δεν έλαβε μέρος στις παραπάνω προκρίσεις λόγω τραυματισμού της.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ κ. Χρήστος Γεροβασίλης και το Δ.Σ. του ομίλου μας, συγχαίρει τους αθλητές του, τις οικογένειες τους και τους προπονητές του κωπηλατικού τμήματος, κ.κ. Γιώργο Κουρκούμπα και Δημήτρη Σταθόπουλο και εύχεται  επιτυχίες και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στην αγωνιστική χρονιά που ακολουθεί».

s20-f3-dist

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το