Αθλητισμός

Στον Βόλο κρίνεται ο τίτλος – Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Ράλι Κένταυρος από τη Λέσχη Αυτοκινήτου για το Κύπελλο Ασφάλτου

Σαββατοκύριακο (2-3 Δεκεμβρίου) στο βουνό των Κενταύρων, με 37 πληρώματα να ετοιμάζονται για τον Τελικό του θεσμού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».
Όλα είναι έτοιμα για το 36ο Ράλι Κένταυρος 2017, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» και αποτελεί τον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλι, μέσω του οποίου θα κριθεί ο κυπελλούχος σε Γενική και F2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων.

Από τη στιγμή μάλιστα, που στον αγώνα θα συμμετάσχουν και πληρώματα που δεν προσμετρούνται στην τελική βαθμολογία του θεσμού, το ενδιαφέρον θα είναι διπλό καθώς κάποιοι θα ριχτούν στη μάχη του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και από την άλλη, κάποιοι άλλοι στη μάχη για τη νίκη. Το Ράλι Κένταυρος προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου με συντελεστή 2, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τα πληρώματα που θα βαθμολογηθούν, θα λάβουν τους διπλούς βαθμούς σε σύγκριση, αν ο αγώνας είχε συντελεστή 1.
Πιο πολυπληθής κατηγορία του αγώνα είναι η ανταγωνιστική C6, για αυτοκίνητα των κλάσεων Ν/2 και Α/5, που περιλαμβάνει 13 συμμετοχές. Από εκεί και έπειτα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη της Κατηγορίας C3 με 6 συμμετοχές και από την οποία αναμένεται να προκύψουν οι νικητές της F2, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν ή και να κατακτήσουν, νίκες σε επίπεδο Γενικής. Η Κατηγορία C5 εφοδιάζει τον πίνακα συμμετοχών με 8 πολύ ανταγωνιστικούς συνδυασμούς, ενώ η νίκη… λογικά θα καταλήξει στα χέρια κάποιου εκ των 7 πληρωμάτων των Κατηγοριών C1 και C2.

Ο τελικός του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο, με τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) από τις 10:00-12:00. Εν συνεχεία στις 13:30 έως τις 15:30 και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Shakedown, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου στην Ειδική Διαδρομή Κουκουράβα, μήκους 2,7 χλμ περίπου στην οποία τα πληρώματα θα έχουν την δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Το τέλος της ημέρας, θα τους βρει όλους στην αγαπημένη τοποθεσία του Βόλου, την παραλία, όπου εκεί οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης στις 19:00

Η αγωνιστική δράση θα δοθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με 5 Ειδικές Διαδρομές, τις γνωστές Αλυκόπετρα, Καράβωμα και Κισσός μήκους 11,00, 14,20 και 9,00 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά από 5 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 57,40 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ο τερματισμός θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο πιο κεντρικό σημείο του Βόλου, την Παραλία.
Η γραμματεία και το γραφείο Τύπου θα βρίσκονται δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, στο ξενοδοχείο Park και το Service Park στo χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες στα Χάνια. Αρωγός των διοργανώσεων της Λέσχης αλλά και μέγας χορηγός του φετινού αγώνα για ακόμη μια φορά η AEGEAN Καραλής. Ο χώρος της τελετής απονομής κυπέλλων στους νικητές θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Park.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες Opel Σφακιανάκης, Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ Βόλου Υποστηρικτές του αγώνα οι εταιρείες Ελαστικά Αντωνοβαρδάκης, Food Service Καρακατσάνης, Κένταυρος Security, Γερανομεταφορές Κεφαλάς, Αναψυκτικά ΕΨΑ.
Οι προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν δίχως τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου. Ο Δήμος Βόλου μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι οι μεγάλοι οικοδεσπότες όντας ταυτόχρονα και συνδιοργανωτές του αγώνα. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Astra TV, εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», GRally, Time2Rally, Motori.gr, Rallycar.gr, AutoMoto Patras.gr, Κανάλι Ένα 90,4, Attica TV, e-volos.gr, Techitsirious Production, Παναγιωτόπουλος Racing Video, Radio Marconi 96.1.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το