Τοπικά

Προσφυγή στον εισαγγελέα από π. μέλη του Ορφανοτροφείου για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ στο ίδρυμα

ORFANOTROFEIO

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησαν σήμερα δύο π. μέλη του Ορφανοτροφείου Βόλου για την υπεξαίρεση 3000 ευρώ, καθώς ζήτησαν εξηγήσεις και λήψη μέτρων από τον πρόεδρο Α. Αγραφιώτη αλλά εκείνος αρνήθηκε να πράξει οτιδήποτε. Οι κ.κ. Ν. Τσακίρης και Γ. Γιαννακός κατέθεσαν έγγραφο στην εισαγγελία και αναφέρουν τα εξής,ε ενώ το πρόσωπο που έβαλε χέρι στο ταμείο το γνωρίζουν όλοι.

“Με έκπληξη διαβάσαμε, την 1/6/2016, στις τοπικές εφημερίδες,  δήλωση του προέδρου του ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, κ. Αγραφιώτη Άγγελου, ότι μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, στη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης, επί προεδρίας της κ. Ιωάννου Σοφίας,  στο διάστημα  από το 2015 ως το Φεβρουάριο του  2016, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, από δωρεές συνανθρώπων μας, στα παιδιά του Ιδρύματος, αλλά  τα επέστρεψε, μετά από έλεγχο που διενήργησε ο σημερινός πρόεδρος, κ. Αγραφιώτης Άγγελος.

Επειδή συμμετείχαμε στο πενταμελές Δ.Σ. στη Διοίκηση του Ιδρύματος, από το οποίο, τρία μέλη ήμασταν εκλεγμένα από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Βόλου (Φ.Α.Β.) και, δύο μέλη, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου,  κατά το χρονικό διάστημα 11/2014 έως 2/2016, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε προβήκαμε σε ενέργειες οικονομικές ή λειτουργικές, που με οποιονδήποτε τρόπο  ζημίωσαν το Ίδρυμα. Υπηρετήσαμε το θεσμικό μας ρόλο με σύνεση, τιμιότητα και φιλανθρωπική συναίσθηση, όπως  οφείλαμε.

Παρακαλέσαμε τον Πρόεδρο, κ. Αγραφιώτη Άγγελο, να δώσει διευκρινήσεις για το άτομο που υπεξαίρεσε, αλλά επέστρεψε  τα χρήματα, για λόγους ηθικής και έννομης τάξης.

Αν ο κ. Πρόεδρος δεν δύναται να το πράξει, να έδινε διευκρινήσεις η προηγούμενη Πρόεδρος, με σκοπό την προστασία των υπολήψεων μας, αλλά και του κύρους του Δ.Σ.  στο οποίο προήδρευσε. Απευθυνθήκαμε με επιστολή στη Φ.Α.Β. (Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου), προκειμένου να διαγράψει τον/την υπεξαιρεθέντα από μέλος της, όπως ορίζει το καταστατικό του «Ορφανοτροφείου». Στείλαμε επιστολές στον Εκτελών Χρέη Δημάρχου, κ. Θάνο Θεοδώρου και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα, ως εποπτεύουσα αρχή για το Ίδρυμα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και στην Αντιπεριφερειάχρη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.  Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις-απαντήσεις από ΚΑΝΕΝΑΝ, έως σήμερα!

Σήμερα, ενημερώσαμε εγγράφως την Εισαγγελία του Βόλου, για τα τεκταινόμενα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ζητώντας την ΆΜΕΣΗ παρέμβασή του, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως το Ίδρυμα, που φιλοξενεί παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπισθούμε την εντιμότητά μας, τόσο τη δική μας, όσο και του Ιδρύματος. Επιτέλους, πρέπει να έρθει η ΚΑΘΑΡΣΗ στο Ίδρυμα και ο/η υπεξαιρέσαντας να μην μένει «κρυμμένος» και προστατευμένος πίσω από την ανωνυμία”

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το