Άρθρα

Στον δρόμο προς το 13ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

 

Του
Κώστα Τσιαγκλιώτη*,
προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής
13ου Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ,
τ. γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,
μέλους Κ.Ε ΟΝΝΕΔ

Είχα την τιμή να απευθυνθώ στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με την ιδιότητα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.
«Όπως ήδη γνωρίζετε, μετά τις διεργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ, σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα, η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, προχωρεί και αυτή στο 13ο Συνέδριο της ιστορίας της.
Ένα συνέδριο που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα δομή αλλά και νέο πρόεδρο μετά από μια πετυχημένη 3ετία με τον Παύλο Μαρινάκη στο τιμόνι της.
Η ΟΝΝΕΔ, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά. Έχει μετασχηματιστεί σε μια μηχανή πολιτικής σκέψης και προτάσεων ευθύνης.
Ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, αντάξιος των νέων αυτής της χώρας.
Αυτές τις δυο ημέρες η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή. Με παρουσία, με ομιλίες, με δυναμισμό.
Για ακόμη μία φορά βρίσκεται στην πρωτοπορία.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ότι: Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση του βάλαμε εύκολα, εννοώντας ότι βοηθήσαμε στα μέγιστα ως νεολαία να καταπολεμήσουμε – και εν τέλει να νικήσουμε, τον λαϊκισμό. Μας ζήτησε όμως, από εκείνη την στιγμή και στο εξής, όντας κυβέρνηση η ΝΔ, να του βάλουμε δύσκολα, εννοώντας να αποτελέσουμε έναν σοβαρό κριτή και μια μήτρα προτάσεων για τους νέους ανθρώπους.
Και μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσεως, ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το πετύχαμε.
Το πετύχαμε όταν προτείναμε, μέσω της καμπάνιας μας «το σχολείο που θες», προτάσεις για τις μαθήτριες και του μαθητές που σήμερα είναι νόμοι του κράτους.
Το πετύχαμε όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε – ας μου επιτραπεί η έκφραση – επ’ ώμου, τις ριζικές αλλαγές για την ασφάλεια στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Το πετύχαμε όταν ήμασταν η μόνη νεολαία στην Ελλάδα, που κράτησε στάση ιστορικής ευθύνης τα δυο χρόνια της πανδημίας, κυρίως με τη στάση μας υπέρ του μαζικού εμβολιασμού.
Το πετύχαμε όταν διοργανώσαμε, για πρώτη φορά, το project2030.gr, ένα meeting point συνδιαμόρφωσης από νέες και νέους για την Ελλάδα του 2030.
Το πετύχαμε, τέλος, όταν ανοίξαμε την οργάνωση για να υποδεχτούμε, δεκάδες οργανώσεις από το εξωτερικό, δίνοντας ρόλο στους νέους Έλληνες από ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι ευθύνες όμως (ευτυχώς θα πω) δεν σταματούν να μεγαλώνουν. Οι γενιές δεν σταματούν να «ζωηρεύουν», και δυστυχώς οι πληγές της δικής μου γενιάς είναι πολλές. Είμαστε η γενιά της κρίσης, του brain drain, του μεταναστευτικού, του covid-19, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των επιδομάτων κοκ.
Οφείλουμε λοιπόν, για τα καινούργια που έρχονται, να συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά από την εποχή μας, όταν οι άλλοι είναι ακόμη πίσω σε άλλες εποχές.
Οφείλουμε να είμαστε πιο ριζοσπαστικοί, πιο αντισυμβατικοί. Έχοντας τον ρόλο της δημιουργίας, αλλά και της σύγκρουσης όπου χρειάζεται, προς όφελος των νέων ανθρώπων που εκπροσωπούμε.
Οφείλουμε, τέλος, να αποτελέσουμε κυψέλη ιδεών, με …μεγαλύτερη ορμή, αλλά και σύνεση. Με πράξεις και ρεαλισμό, όπως το κάνουμε πάντα, και όχι με αναχρονιστικά συνθήματα κομματικών γραναζιών που δημιουργούν αποξένωση και ενδυναμώνουν την… απολιτίκ πολιτική.
Και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα θέλαμε όλοι μας. Αυτό θα θέλατε και εσείς. Μια ΟΝΝΕΔ που επιζητά την ατομική ευθύνη με μαζική δράση. Μια δημιουργική κ υπεύθυνη νεολαία, συμπορευτή και συνομιλητή μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής κ φιλελεύθερης παράταξης, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω, αλλά και χωρίς να κάνει εκπτώσεις δυναμισμού και πρωτοπορίας.
Με όλες αυτές τις σκέψεις λοιπόν, θέλω να σας καλέσω και να σας προσκαλέσω σε δυο γεγονότα τις επόμενες ημέρες, που για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Αρχικά σας καλώ, ως τέως γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδας, να βοηθήσετε στη μεγαλύτερη μάχη που έχει να δώσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά από 3 χρόνια. Και δεν είναι άλλη, από την μάχη των φοιτητικών εκλογών την Τετάρτη στις 18 Μαΐου.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οφείλει, αξίζει και θα είναι πρώτη και καλύτερη για 34η φορά στην ιστορίας της.
Έπειτα σας προσκαλώ, στο μεγάλο, δημοκρατικό και φιλελεύθερο Συνέδριο, στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 3-5/6 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Νέες και νέοι από κάθε σημείο της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, για τρεις ημέρες, θα αποδείξουν στην πράξη γιατί η ΟΝΝΕΔ είναι η μεγαλύτερη, η μαζικότερη και η πιο πρωτοπόρα πολιτική νεολαία της χώρας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το