Τοπικά

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Στο νέο διευρυμένων αρμοδιοτήτων υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εντάσσεται το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, καθώς αλλάζει χέρια η εποπτεία του και μεταφέρεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα το ίδιο ισχύει και για τα Καταστήματα Κράτησης, κάτι που σημαίνει ότι στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, και το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο δεύτερο άρθρο του προεδρικού Διατάγματος που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και σύμφωνα με αυτό “συγχωνεύονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο νέο υπουργείο μεταφέρονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, τα Καταστήματα Κράτησης, τα Σωφρονιστικά και Θεραπευτικά Καταστήματα, τα Ειδικά Θεραπευτικά Καταστήματα και η Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών, το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου και οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το