Ελλάδα

Στο ΣτΕ για τις λαϊκές αγορές προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών

Άλλη μία προσφυγή σε βάρος των περιοριστικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για τη μη διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αυτή τη φορά από την Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Με αυτή ζητούν την αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, με την οποία μπήκαν φρένα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23.3 έως 25.4.2020.

Στις αιτήσεις της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι με την επίμαχη προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση απαγορεύεται μεν η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Μάλιστα η Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προσόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές, και ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε ανεπάρκεια αγροτικών προϊόντων.

Ακόμη, αναφέρει η Ομοσπονδία ότι η απαγόρευση αυτή παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ελεύθερης ανταγωνιστικότητας, της ισότητα και της αναλογικότητας, όπως παραβιάζει και το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Κλειστές οι εκκλησίες
Την ίδια ώρα το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές 4 πολιτών να ανοίξουν οι εκκλησίες και να ξαναγίνουν λειτουργίες. Λόγοι Δημόσιας Υγείας επιβάλλουν οι εκκλησίες να παραμείνουν κλειστές.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το