Κόσμος

Βρέθηκε νεκρή η Γερμανίδα «Μαντλίν» 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

newego_LARGE_t_1101_54700745_type13145

Τα λείψανα ενός εννιάχρονου κοριτσιού, γνωστού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως η γερμανίδα «Madeleine McCann», καθώς η τύχη της αγνοείτο τα τελευταία 15 χρόνια ανακαλύφθηκαν τυχαία σε ένα δάσος στη Βαυαρία.

Η Πέγκι Κνόμπλοχ είχε εξαφανιστεί στη διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι της, στο Θουέρινγκεν της Βαυαρίας στις 5 Μαΐου 2001.

Μετά την απαγωγή της, και παρά την τεράστια αστυνομική έρευνα, δεν είχε υπάρξει κάποιο στοιχείο που να δηλώνει τι της είχε συμβεί ή που βρισκόταν το σώμα της, αν ήταν όντως νεκρή.

Παρά το γεγονός αυτό, ένας άνδρας φυλακίσθηκε για το φόνο της εννιάχρονης, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η Βαυαρή εισαγγελέας Χέρμπερτ Πότζελ δήλωσε στο BBC ότι τα λείψανα ανήκουν «πιθανότατα» στην Πέγκυ Κνόμπλοχ, αν και «δεν είναι επιβεβαιωμένο 100%».

Τυχαία ανακάλυψη 
Ένας πολίτης ανακάλυψε κόκκαλα που άνηκαν σε παιδικό σώμα να προεξέχουν από το έδαφος, καθώς μάζευε μανιτάρια στο δάσος έξω από τη Θουέρινγκεν το Σάββατο 2 Ιουλίου και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι Αρχές θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών DNA για να διαπιστωθεί αν το σώμα ανήκει στην μικρή Πέγκυ.

Όπως και στην περίπτωση της Μαντλίν ΜακΚαν McCann, του 3χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία που εξαφανίστηκε το 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, αστυνομικοί στάλθηκαν σε πολλές διαφορετικές χώρες, μετά από αναφορές ότι το κορίτσι μπορεί να είχε απαχθεί και μεταφερθεί στο εξωτερικό. Η εξαφάνιση οδήγησε σε πυρετώδη αναζήτηση από εκατοντάδες άνδρες της αστυνομίας και του στρατού, ακόμη και σε χώρες όπως η Τσεχία και η Τουρκία.

Ένας ντόπιος αρχικά παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη Πέγκυ το 2002 για να καλύψει το γεγονός ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Αργότερα ωστόσο απέσυρε την ομολογία, αλλά φυλακίστηκε σε ισόβια κατηγορούμενος για τη δολοφονία και έκτισε την ποινή του σε ψυχιατρική μονάδα. Το 2014, η καταδίκη του ανατράπηκε δικαστικά και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το