Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των ειδικών ο Πειραιάς – Εξαρση κρουσμάτων, αριθμοί-ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας

Στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκεται ο Πειραιάς, που, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.
Μιλώντας κατά την απογευματινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20.000 ενεργά κρούσματα, κυρίως στις ηλικίες 25 έως 55 ετών, και η ανοδική τάση είναι εμφανής στην Αττική με 10.000 ενεργά κρούσματα.
Μιλώντας ειδικά για τον Πειραιά, τόνισε πως το κέντρο της πόλης καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, από την αρχή της πανδημίας.

139 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στον Πειραιά
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο Πειραιάς κατέγραψε 164 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ημερήσιο μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα να υπολογίζεται σε 139 κρούσματα ανά ημέρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκων υπολογίζεται σε 36,53.Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης, ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκων είναι από τις υψηλότερες στη χώρα.

Η σύγκριση της επιδημιολογικής εικόνας Πειραιά και Αθήνας
Το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται καθημερινά περισσότερες από 200 μολύνσεις, σημειώνει 27 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιεύει μέχρι σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Στα τέλη Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε εστία υπερμετάδοσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά, όπου οι θετικοί στον ιό ξεπερνούσαν τα 70 άτομα.

Οι μεταλλάξεις αυξάνουν τη μεταδοτικότητα, λέει η Παπαευαγγέλου
Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για «αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού στη χώρα μας λόγω των μεταλλάξεων» και παρατήρησε πως έχουμε σταθερά αυξανόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις αλλά και τα μητροπολιτικά κέντρα.
Ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα έχει φτάσει στα 2.100, είπε, ενώ ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4,5% και είναι η πρώτη φορά για το 2021 που ο δείκτης αυτός ξεπερνά το 4%.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το