Παραπολιτικά

Στο «μηδέν»

Στο σημείο «μηδέν» βρίσκεται ο Δήμος Βόλου σε ότι αφορά το σίριαλ με τις εγκρίσεις των έργων των εσοχών. Μέγα σφάλμα που δεν υπήρχαν μελέτες, μεγαλύτερο που τα έργα ξεκίνησαν με τον «τσαμπουκά» και χωρίς εγκρίσεις, αλλά η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο πλέον μεταξύ της Αποκεντρωμένης και της Περιφερειακής Ενότητας.
Χθες η Πόπη Γερακούδη ζητούσε απεγνωσμένα από τον Κώστα Αγοραστό, παρουσία του Α. Μπέου, να εγκρίνει τις μελέτες του Δήμου Βόλου- οι οποίες εκτιμούμε ότι θα έγιναν πραγματικές μελέτες και δεν θα παρέμειναν παιδικά αναγνώσματα με την υπογραφή των κ.κ. Σταυρίδη και Καραγιάννη- και εκείνος την παρέπεμπε σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστηρίζοντας πως η ίδια πρέπει να τις υπογράψει.
Από τον περιφερειάρχη ζήτησε τηλεφωνικά και ο δήμαρχος να υπογράψει τις μελέτες και μεταξύ τους σύμφωνα με πληροφορίες διαμείφθηκε ο εξής διάλογος:
Α: Δεν είμαι αρμόδιος, δεν μπορώ να δώσω έγκριση
Μ: Δώσε έγκριση και ας μην είσαι αρμόδιος
Α: Είναι αδύνατον, δεν μπορώ να το κάνω…
Ο δήμος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και περιμένει γνωμοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ στο δημαρχείο εκτιμούν ότι αν λυθεί το θέμα της …αρμοδιότητας μεταξύ Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης δεν χρειάζεται νέα απόφαση δημοτικού συμβουλίου, για επικύρωση των έργων που ξεκίνησαν χωρίς εγκρίσεις.
Στο μεταξύ, ακόμα και εάν αποφασιστεί ότι την έγκριση πρέπει να δώσει η Αποκεντρωμένη , για την Πόπη Γερακούδη είναι εξαιρετικά δύσκολο να εγκρίνει απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, που βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα». Ωστόσο η δημοτική αρχή θέλει να αποφύγει για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να αρχίσει τη διαδικασία με κάθε νομιμότητα , για να μη δημιουργηθούν νέα προβλήματα, από μηδενική βάση.
Ο δήμαρχος πάντως έχει πάρει τόσο «βαριά» την ιστορία με τις εσοχές, που στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής απειλούσε τις μειοψηφίες, ότι θα περάσουν άσχημα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το